Nonkel Fons tekeningen Renaat Demoen - Als 't Wintert... Ro

Schrijver:
Titel: Als 't Wintert... Rond de stoof
Taal: Nederlands
Uitgever: Goede Pers Averbode 1943
Bijzonderheden: paperback geniet 63pp. in gebruikte staat 16,5/11,5cm schaars
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
gevarieerd kinderboekje, plaatjes soms ingekleurd

Wie in zijn jeugd geabonneerd was op Zonneland, is wellicht onbewust groot geworden met de tekeningen van Renaat Demoen, van ca. 1945 tot 1979 huisillustrator van uitgeverij Averbode. Als voormalig arbeider, autodidact en freelancetekenaar kwam Demoen in contact met Nonkel Fons, die op zoek was naar jong tekentalent. In 1943 maakte hij het omslagontwerp voor zijn Als het wintert… rond de stoof. Na de oorlog kwam hij in vast dienstverband bij uitgeverij Averbode. Hij stond mee in voor de eigentijdse vormgeving van Zonneland en Petits Belges. Hij werkte ook voor de jeugdreeksen (Vlaamsche Filmkens, Uit Verre Landen en De Trekkersreeks), het Boekenfonds van Averbode en maakte de omslagontwerpen voor de Kerst-, Paas- en Vakantieboeken. Verder illustreerde hij tal van sprookjes (o.a. van de gebroeders Grimm) en kabouterverhalen (Knobbelneus, Wipneus, Pimpernel, Snip, Snap en Snolleke). Hij tekende zelfs een vijftiental stripverhalen, waarvan sommige als afzonderlijk album verschenen. Tot in de jaren 1950 bleef hij sporadisch opdrachten uitvoeren voor Lannoo (Tielt) en Davidsfonds (Leuven) waar hij in 1942 zijn carrière als boekillustrator was begonnen. Tijdens de jaren 1960 werd hij als illustrator vooral ingezet voor de didactische en liturgische publicaties van uitgeverij Averbode (EK-reeks, Werkgroep voor Levensverdieping). Tot in 1988 verschenen nog publicaties met tekeningen van zijn hand.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nonkel Fons   tekeningen Renaat Demoen - Als 't Wintert...   Rond de stoof Nonkel Fons   tekeningen Renaat Demoen - Als 't Wintert...   Rond de stoof

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.