Govinda, Lama Anagarika (Anangavajra Khamsum Wangchuk) - Boeddh

Schrijver:
Titel: Boeddhistische beschouwingen; de betekenis van de leer en de methoden van het boeddhisme voor westerse mensen
ISBN: 9789056700027
Taal: Nederlands
Uitgever: Asoka
Bijzonderheden: softcover, 1996, 313pp, als NIEUW, foto=boek
Prijs: € 5,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als geen ander is de in het Westen geboren Lama Anagarika Govinda doorgedrongen in de rijkdommen van de Oosterse wijsheid en in de meditatieve traditie van het boeddhisme. Zijn boeken over de theorie en de praktijk van het boeddhisme hebben een wezenlijke bijdrage geleverd om deze 'religie zonder dogma' in het westen bekend te maken en te verspreiden.

Terugblikkend op een rijk en avontuurlijk leven beschrijft Lama Govinda in dit boek de essentie van zijn levenservaring op de boeddhistische weg naar vrijheid - een weg, die tegenwoordig steeds meer westerlingen fascineert, en die hij als een van de eerste europeanen niet alleen theoretisch onderzocht, maar ook in de praktijk bewandelde. Puttend uit eigen ervaring laat hij zien welk een belangrijke rol het boeddhisme kan spelen in het denken en de zelfverwerkelijking van de hedendaagse westerse mens.

In dit boek wordt duidelijk waarom tegenwoordig moderne natuurwetenschappers steeds vaker teruggrijpen naar de filosofie, kosmologie en metafysica van het boeddhisme, waarom de moderne bewustzijnswetenschap steeds sterker de invloed ondergaat van de oeroude 'transpersoonlijke psychologie' van het boeddhisme - en waarom thans zoveel westerlingen zich tot een van de vele vormen van deze niet-thestische godsdienst aangetrokken voelen.

De in dit boek gebundelde essays, voordrachten en gesprekken weerspiegelen het volledige spectrum van Lama Govinda's creatieve vermogen tot communiceren: ze zijn steeds nauwkeurig afgestemd op het desbetreffende publiek van lezers of toehoorders en spreken hen op de voor hen juiste manier aan. Hierbij weet hij steeds nieuwe perspectieven te ontsluiten en schetst hij ons een totaalbeeld van een actueel boeddhisme dat verheven is boven alle dogmatische accenten van de uiteenlopende boeddhistische scholen.

Dit boek wordt niet alleen gekenmerkt door een overtuigende wetenschappelijke aanpak, meeslepende vertelkunst en geniale synopsis, maar het zijn vooral de begripsvolle goedheid en een op verantwoordelijkheidsbesef steunende medemenselijkheid die rechtstreeks tot het hart spreken, ook daar waar de auteur zich tegen alle mogelijke vormen van dogmatische verstarring keert, zelfs als deze lijken te worden geheiligd door een eeuwenoude traditie.
Verder lezen

Boekhandel Shambala

zakelijk

Boekhandel Shambala uit Alkmaar

Welkom bij Boekhandel Shambala!
Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van mij binnen 3 dagen een ontvangstbevestiging met nadere gegevens over betaling en verzending van het boek (als een boek door de brievenbus past, zijn de verzendkosten binnen Nederland via PostNL € 4,35; naar België zijn de verzendkosten via DPD € 7,00 voor een pakket tot 3 kilo, ook als het niet door de brievenbus past).
Let op dat mijn mail in uw SPAM-box terecht kan komen!
Groetjes van Fleur

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Govinda, Lama Anagarika (Anangavajra Khamsum Wangchuk) - Boeddhistische beschouwingen; de betekenis van de leer en de methoden van het boeddhisme voor westerse mensen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Shambala

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Shambala
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekhandel Shambala
    Kamer van Koophandel nummer: 76996484
    NL003133243B47
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Shambala een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Shambala vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Shambala kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.