Anthonissen, Anton, Straaten, Evert van / Joost van den Toorn - Het mo

Schrijver:
Titel: Joost van den Toorn
ISBN: 9789462620315
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders Uitgevers
Bijzonderheden: 2015, 168pp, / paperback / in ongelezen nieuwstaat / isbn 9789462620315
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Nederlandse beeldhouwer Joost van den Toorn (1954) heeft een rijk oeuvre opgebouwd. Er is weliswaar regelmatig over diverse onderdelen van zijn werk geschreven, maar dit rijk geïllustreerde boek biedt het eerste overzicht van zijn werk. De kunstenaar put in zijn beelden breed uit de westerse en niet-westerse kunstgeschiedenis en filosofie, maar evenzeer uit films, literatuur en de wereld van de muziek. Van den Toorn is in zijn werk een erudiet verteller van verhalen en probeert daarin vragen rondom 'goed' en 'fout' te betrekken om fricties in het collectieve (onder)bewustzijn naar boven te brengen. Ook tracht hij in zijn beelden wat door onze maatschappij als waardeloos wordt weggezet in iets waardevols om te zetten, zowel in materiële als in spirituele zin. Hij gebruikt daarbij thema's als religie, seks, oorlog, dieren, machthebbers, clowns, enz. Zijn beelden kunnen daardoor zowel vol empathie als confronterend overkomen, hebben soms een melancholische dan weer een ironische ondertoon en werken als symbolen voor kwetsbaarheid, verdraagzaamheid, heling en vernieuwing.
Recensie(s)
Als inventief beeldhouwer, van keramiek tot brons, is Joost van den Toorn (1954) vooral een kleurrijk verteller vanuit tegenstellingen: het alledaagse en het verhevene, mens en mythe, aanbidding en onderdrukking, liefde en pijn, enz. Hij bouwt aan een eigen universum, intuïtief en met een grote kennis van de kunstgeschiedenis. Zijn inspiratiebronnen voor primitieve en verrassende beelden vol symboliek, humor en ironie komen in dit prachtige verslag van gesprekken vooral tot uiting door de meer dan 180 goed toegelichte afbeeldingen. Lezend en kijkend volg je het proces van invloed en artistieke inval tot het resultaat in beelden van een grote diversiteit met altijd een onverwacht speelse en toch serieuze ondertoon. De raadselachtige confrontaties van mens en dier, het banale en het sublieme, zijn vreemd en bezield, vol emotie en perfectie, en geven zo betekenis aan ons bestaan; vluchtig of gefundeerd. Het klopt, ook door de titel. Een overrompelend en zeer toegankelijk overzicht met korte biografie van een erkend moderne kunstenaar.

Drs. Erik Kreytz
Verder lezen

Boek27.nl uit Steenwijk

Logo Boek27.nl

Boek27.nl

We zijn een online 2e hands boekwinkel met een verzameling van ruim 600 informatieve boeken op het gebied van:

ART - GESCHIEDENIS - SPIRITUEEL - PSYCHOLOGIE - RELIGIE.

Reacties op uw e-mail meestal meteen, maar zeker binnen 24 uur!
Na betaling wordt uw boek met zorg ingepakt en dezelfde dag of voor de eerst volgende lichting gepost.
We brengen u op de hoogte wanneer we uw boek op de post doen en u kunt daarna de zending volgen via track/tracé.
Mocht u nog geen betalingsgegevens van ons hebben ontvangen, is de mail misschien terecht gekomen in uw spambox/ongewenst..

Indien gewenst kan er een factuur bijgesloten worden, dit graag even vermelden bij de bestelling.

Vermelde verzendtarieven gelden alleen voor verzending binnen Nederland!
Voor verzending naar België: neem even contact met ons op. (DPD DHL UPS)

Bij afname van meerdere boeken rekenen we een éénmalige bijdrage van € 3,95 voor het verzenden ( verzendingen binnen Nederland )
Afhalen is ook mogelijk, maar alleen op afspraak.

Vriendelijke groet,
Martha Hartog
Koematen 27
8331TK Steenwijk
0521-511423
Boek27.nl is een onderdeel van Hartog Steenwijk vof KvK 64956830

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anthonissen, Anton, Straaten, Evert van / Joost van den Toorn - Het moet gewoon kloppen / het moet gewoon kloppen - Joost van den Toorn Anthonissen, Anton, Straaten, Evert van / Joost van den Toorn - Het moet gewoon kloppen / het moet gewoon kloppen - Joost van den Toorn

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boek27.nl

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boek27
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boek27 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boek27 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boek27 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.