Yrrah, - Zwart bloed

Schrijver:
Titel: Zwart bloed
ISBN: 9789061696537
Taal: Nederlands
Uitgever: De Harmonie
Bijzonderheden: 2002, Paperback / softback, minieme gebruikerssporen op de kaft
Prijs: € 12,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De tekenaar Yrrah was een van de beste tekenaars van de vorige eeuw. Zijn cynische en geestige prenten gingen vaak over ziekte en dood, religie, sex, verval en eenzaamheid.
In negen boeken, van Yrrahtioneel (1958) tot Deadline (1987) werd zijn werk gebundeld.
zwart bloed bevat zijn beste tekeningen en geeft een uniek beeld van deze cartoonist aan de hand van opgetekende uitspraken, foto's en schetsen. Tegelijkertijd met het verschijnen van dit album werd in de Kunsthal te Rotterdam een grote Yrrah-tentoonstelling georganiseerd.
Recensie(s)
Een overzicht van 40 jaar getekende humor over de maatschappij, een tikje humor in een bizarre wereld, met een keuze uit het werk van een van Nederlands grootste cartoonisten. Het zijn schetsen en uitgewerkte zwartwittekeningen met duidelijk biografische elementen. Angst en verschrikkingen worden met heldere lijnen in beeld gebracht in ruim 150 tekeningen zonder tekst; zwarte humor over eenzaamheid, religie, militarisme, verdwazing en het afzetten tegen dogma's. Grafische kunst waarin al het overbodige ontbreekt. Yrrah (pseudoniem van Harry Lammertink) is vooral bekend door zijn jarenlange publicaties in Vrij Nederland. Ook in Het Parool verscheen zijn werk en in talloze buitenlandse bladen (Frankrijk, Duitsland, USA, Groot Brittannie). Eerder verscheen van Yrrah een tiental boeken tussen 1958 en 1987. Yrrah overleed in 1996. Mooie lectuur voor kunstliefhebbers, optimisten, pessimisten en mensen met een groot incasseringsvermogen.

P.J. Nieuwendijk
Verder lezen

Book-o-Nout

particulier

Book-o-Nout uit Sint Annaparochie

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Yrrah, - Zwart bloed

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Book-o-Nout

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Book-o-Nout
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Book-o-Nout een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Book-o-Nout vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Book-o-Nout kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.