Larkens , Anita - De volmaakte vrouw Werk, succes en identiteit

Schrijver:
Titel: De volmaakte vrouw Werk, succes en identiteit
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: als nieuw, nieuwstaat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Vrouwen zijn minstens zo prestatiegericht als mannen. Hun ambities worden echter zowel gedreven door het verlangen naar succes, als door de angst daarvoor. Maar vrouwen hoeven hun eigen persoonlijkheid niet op te geven om hun gevoelens van kracht te ervaren. Integendeel. Pas als vrouwen beseffen dat hun onmacht voortkomt uit angst, uit achterhaalde ideeën over wat vrouwelijkheid is, dan pas leren zij deze onmacht om te zetten in macht.
'Wat doe je?' is een vraag die vaker gesteld wordt dan 'Wie ben je?' of 'Wat wil je?'. Toch zou je vermoedelijk op alle drie de vragen hetzelfde antwoord krijgen. Mensen definiëren zichzelf in termen van succes: identiteit is dat wat we 'doen', niet dat wat we 'zijn'. Alsof je 'iets' moet zijn om 'iemand' te zijn. Deze rolverwachtingen appelleren aan de kenmerken van mannelijkheid die mannen al sinds hun geboorte kennen: wedijver, competitie, gezonde agressie, kracht. Maar wat betekent dit voor vrouwen?
Anita Larkens put voor De volmaakte vrouw uit psychologisch onderzoek, uit gesprekken met vrouwen, uit eigen ervaringen en uit de verhalen van bekende schrijfsters. De volmaakte vrouw is een boek voor vrouwen met ambitie, die bewust zoeken naar een balans tussen carrière en persoonlijk leven.
'Op een avond ben ik met Anoushka, de vriendin die me deed besluiten dit boek te schrijven, op stap in Amsterdam. Als ik zeg dat ik haar ook nog graag wil interviewen, zegt ze onmiddellijk: 'Maar je hoeft je niet verplicht te voelen hoor.' 'Mens,' verzucht ik,'dat bedoel ik nou precies. Nu begrijp je waarom ik dit boek ga schrijven.'
Anita Larkens is freelance schrijfster en publiciste.


als nieuw, nieuwstaat behalve naam voorin, vaste prijs
Verder lezen

De Oorsprong uit Nieuw Roden

Logo De Oorsprong

zie ook onze website www.boekhandeldeoorsprong.nl Verzending in Nederland: Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 3,50 Pakketpost € 5,50 euro. Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Larkens , Anita - De volmaakte vrouw Werk, succes en identiteit

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Oorsprong

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.