Scholl en Joliet, illustratoren Grandville en Kaulbach - Album

Schrijver:
Titel: Album des Bêtes à l'usage des gens d'esprit. Texte par Aurélien Scholl et Charles Joliet.
Taal: Frans
Uitgever: Paris, Aux Bureaux du Nain Jaune, 1864
Bijzonderheden: Uitgebreide collectie karikaturen van onder meer Reinaert de Vos
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gele kartonnen band met rode linnen rug. Folio formaat : 43 x 31 cm. Op de band staat vermeld als uitgever: Librairie Louis Moens te Brussel.
Het boek is compleet en in goede staat, maar oogt niet erg fris: de gele band is vuil en het binnenwerk vertoont vele roestvlekken. Daarom is mijn prijs ook laag: een fris exemplaar kost op ILAB 250 euro.

Drie albums karikaturen in één band: 1. "Album des Bêtes à l'usage des gens d'esprit", door J.J. Grandville (14 bladen met samen 99 gravures), 2. "Métamorphoses du jour", door J.J. Grandville (14 bladen met samen 54 gravures) , 3. " Le Renard, Illustré par Kaulbach". (6 bladen met samen 35 gravures).
Jean-Jacques Grandville (1803-1847) werd in Frankrijk berucht door zijn karikaturen van mensen met dierenhoofden omdat zij de burgerlijke maatschappij van zijn tijd hekelden. Hij had een grote invloed op de tekenaars van Punch, op de surrealisten, en zelfs op de popgroep Queen, die herhaaldelijk tekeningen van hem op platenhoezen zette.
Voor ons zijn van dit boek uiteraard de fraaie Reinaert-tekeningen van Kaulbach het interessantst.
Prijs 75 euro, plus 15 euro voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan ook.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Scholl en Joliet, illustratoren Grandville en Kaulbach - Album des Bêtes à l'usage des gens d'esprit. Texte par Aurélien Scholl et Charles Joliet. Scholl en Joliet, illustratoren Grandville en Kaulbach - Album des Bêtes à l'usage des gens d'esprit. Texte par Aurélien Scholl et Charles Joliet. Scholl en Joliet, illustratoren Grandville en Kaulbach - Album des Bêtes à l'usage des gens d'esprit. Texte par Aurélien Scholl et Charles Joliet. Scholl en Joliet, illustratoren Grandville en Kaulbach - Album des Bêtes à l'usage des gens d'esprit. Texte par Aurélien Scholl et Charles Joliet.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.