Bosch, Ad ten - Gebroken lied Een vriendschap met Ida Gerhardt

Schrijver:
Titel: Gebroken lied Een vriendschap met Ida Gerhardt
ISBN: 9789025303006
Taal: Nederlands
Uitgever: Athenaeum - Polak & Van Gennep
Bijzonderheden: 2000 / paperback / 137 pag. / in goede staat
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gebroken lied verhaalt van de bijzondere vriendschap tussen de nukkige, teruggetrokken en bejaarde dichteres Ida Gerhardt en de ongedurige, in het leven staande jongere boekverkoper Ad ten Bosch. Het is een drieluik waarin het inleidende retrospectief van laatstgenoemde wordt gecompleteerd door de brieven die Ida Gerhardt aan hem richt.
Recensie(s)
Ad ten Bosch ontmoette Ida Gerhardt (1905-1997) in zijn Zutphense boekwinkel en tussen deze gevoelige jongeman en de veeleisende, maar hem steeds meer vertrouwde, oude dichteres ontspon zich een vriendschap die, met een korte onderbreking, tot haar dood zou duren. Ten Bosch zou in die tijd uitgroeien tot haar uitgever, want hij zou Athenaeum-Polak & Van Gennep overnemen. Het verslag van die vriendschap geeft een niet heel opzienbarend, maar een wel in alle eenvoud zuiver en ontroerend portret van de dichteres en haar vriendin Marie van der Zeyde. Typerende anecdoten en een eerlijk relaas over Gerhardts toenemende paranoia en geestesverduistering maken dit boekje tot een document. (in tegenstelling tot het infame 'Uren uit het leven van Ida Gerhardt', waarmee Hans Werkman * vlak na haar dood kwam). Ook de ongeveer tachtig brieven van Gerhardt gericht aan Ten Bosch documenteren goed haar levensinstelling en -wijze. Ze zijn voldoende geannoteerd. Het fotografisch materiaal is grotendeels verrassend en door Ten Bosch verzorgd. Verbijsterend en bijna onverdraaglijk is de laatste brief, waarin Gerhardt hem wanhopig om hulp smeekt, want ze begrijpt het uiterlijk van een nieuwe, tweedelige editie van haar gedichten niet. De laatste foto toont haar dan, met verdwaasde blik en met de gewraakte editie op schoot. Gebroken lied, inderdaad.

Brievenbuspost
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch. VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft) Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: van 100 tot 350 gram: € 3,48 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,35 Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLANDt: van 100 tot 350 gram: € 8,70 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80 (met Track&Trace € 13,00)

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bosch, Ad ten - Gebroken lied  Een vriendschap met Ida Gerhardt Bosch, Ad ten - Gebroken lied  Een vriendschap met Ida Gerhardt Bosch, Ad ten - Gebroken lied  Een vriendschap met Ida Gerhardt

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.