Dr. Willem J. Ouweneel - Ouweneel, Dr. Willem J.-Operatie Super

Schrijver:
Titel: Ouweneel, Dr. Willem J.-Operatie Supermens
ISBN: 9060641426
Uitgever:
Bijzonderheden: Operatie Supermens van Willem J. Ouweneel gaat over het vraagstuk of de evolutie van de mens. Overal in de biologische en medische wereld gaan stemmen op, die krachtig, soms gejaagd en alarmerend, aandringen op een nieuwe ethiek, die het 'verouder...
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Operatie Supermens van Willem J. Ouweneel gaat over het vraagstuk of de evolutie van de mens.
Overal in de biologische en medische wereld gaan stemmen op, die krachtig, soms gejaagd en alarmerend, aandringen op een nieuwe ethiek, die het 'verouderde keurslijf´ van het Christendom zal ontspannen of vervangen. Daardoor zou men zelf revolutionair in kunnen grijpen in het fenomeen MENS en hem zelfs gericht kunnen voorthelpen op zijn 'glorieuze' evolutieweg omhoog... 
De bioloog dr. Ouweneel bestrijdt dat dit uitweg is. Hij schildert eerst de technische mogelijkheden om supermensen te kweken en stelt dan de vraag: wat zijn de morele consequenties van een streven naar zo'n kunstmatige evolutie (die veel actueler is dan men vaak denkt? Zijn daar maatschappelijke revoluties voor nodig? Wat is de Bijbelse verhouding van de Christen temidden van zulke morele en sociale verschuivingen? Trouwens, ís de mens wel 'evolueerbaar' naar een essentiaal hoer bestaandniveau? In hoeverre bepaalt de evolutieleer de houding van de huidige mensheid tegenover de wereldproblemen en haar koers naar de supermens? Hoe zal hij verschijnen en hoe zal het met hem aflopen? 
De hoop van de Christen is niet gericht op de supermens die het product zal zijn gerichte biologische culturele of sociale 'evolutie', maar op de Man Gods die bij zijn terugkomst uit de hemel een keer zal brengen in de menselijke 'evolutie': de teruggang in de ontwikkeling die eindigt in de ondergang.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dr. Willem J. Ouweneel - Ouweneel, Dr. Willem J.-Operatie Supermens