Vergaert, F.-J. - Traité des principales difficultés d'exécutio

Schrijver:
Titel: Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII
Taal: Nederlands
Uitgever: Librairie Polytechnique De Decq, Brussel en Luik, 1870.
Bijzonderheden: Uitvoerige studie van het registratierecht
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII par F.-J. Vergaert. Bruxelles et Liège, Librairie Polytechnique De Decq, 1870"

Mooie band met vergulde lederen rug en hoeken, in prima staat. 454 blz., met tabellen. 24 cm. Gesigneerd door de auteur. Dit is een zeer uitvoerige studie van het Belgische registratierecht. Dat is een nog steeds bestaande belasting die de Staat heft bij de registratie van een akte of geschrift in een register, zoals huwelijks- en huurcontracten.

In 1870 waren deze rechten veel talrijker dan vandaag. Zo lezen we in het boek dat er 137 frank moest betaald worden voor een naamswijziging, 275 euro voor een adelbrief, en 1.000 frank voor een naturalisatie - een enorm bedrag in die tijd. (Een Belgisch arbeider verdiende geen 3 frank per dag toen.)

Ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs van het boek is 75 euro plus 10 euro voor aangetekende verzending in België of Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vergaert, F.-J. - Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII Vergaert, F.-J. - Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII Vergaert, F.-J. - Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.