Prosper Verheyden - Een brief van Antwerpen aan Gent (14 Maart

Schrijver:
Titel: Een brief van Antwerpen aan Gent (14 Maart 1584) toegekend aan Marnix
Taal: Nederlands
Uitgever: Gust Janssens, Antwerpen, 1918
Bijzonderheden: Anonieme brief toegewezen aan Marnix van Sint-Aldegonde
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Een brief van Antwerpen aan Gent (14 Maart 1584) toegekend aan Marnix door Prosper Verheyden. Gedrukt te Antwerpen door Gust Janssens, 1918."

In een omvangrijke studie van 45 bladzijden wijst Prosper Verheyden een anonieme "Sendtbrief" uit maart 1584 (Officina Plantiniana) toe aan Marnix Van Sint-Aldegonde. Na de studie drukt hij een integrale transcriptie van het origineel af (17 blz.)Luc Indestege oordeelde over deze studie : "Met kennis van zaken beweegt Verheyden zich op het terrein van de historische critiek." (1948)

27 x 20 cm., in oorspronkelijk omslag (wat verkleurd, zie foto), 70 blz., impeccabel en smaakvol op geschept Van Gelder Zonen (watermerk) gedrukt door Gust Janssens te Antwerpen. Ingekleefd ex-libris van Edward Leonard. Prima staat, wat gebruind.

Zeldzaam werkje, wordt november 2022 nergens elders op internet aangeboden.

Prijs 40 euro, plus 5 voor verzending in België en Nederland
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Prosper Verheyden - Een brief van Antwerpen aan Gent (14 Maart 1584) toegekend aan Marnix Prosper Verheyden - Een brief van Antwerpen aan Gent (14 Maart 1584) toegekend aan Marnix Prosper Verheyden - Een brief van Antwerpen aan Gent (14 Maart 1584) toegekend aan Marnix Prosper Verheyden - Een brief van Antwerpen aan Gent (14 Maart 1584) toegekend aan Marnix

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.