Spanninga, Jaap J. - 'Ick dien' in Sellingen en Ter Apel. Herin

Schrijver:
Titel: 'Ick dien' in Sellingen en Ter Apel. Herinneringen aan de Nederlandsche Arbeidsdienst in de Tweede Wereldoorlog.
Taal: Nederlands
Uitgever: Profiel
Bijzonderheden: 2009, hardcover, 72 pag, ruim geïll, 21½x30½cm, NIEUW boek
Prijs: € 19,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Herinneringen aan de Nederlandsche Arbeidsdienst in de Tweede Wereldoorlog.
Vanaf het begin van de oorlog werden er in bijna heel ons land Arbeidsdienstkampen ingericht. Jongens, in de leeftijd van 18 tot 24 jaar, moesten een half jaar zwaar lichamelijke arbeid verrichten onder het motto ‘Ick dien eigen land en volk’.
De organisatie was grotendeels op militaire leest geschoeid. De arbeidsmannen droegen een uniform en moesten niet alleen hard werken, maar ook excerceren, waarbij de schop als een geweer op de schouder werd meegedragen. Ook kregen de arbeidsmannen regelmatig propaganda over de SS en het nationaal-socialisme te horen.
In Oost-Groningen waren de kampen 132 NAD Slangenborg (1942, Sellingen) en 134 NAD Johan Maetsuyker (Ter Apel) gevestigd. De beide kampen hebben echter maar kort bestaan. Al voor het einde van de Tweede Wereldoorlog waren de meeste barakken afgebroken. Daarmee is dit stukje oorlogsgeschiedenis min of meer geruisloos uit Groningen verdwenen. Dit boek wil dit vergeten stukje geschiedenis onder de aandacht brengen, o.a. met dagboekfragmenten van Chris van Twist.
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Spanninga, Jaap J. - 'Ick dien' in Sellingen en Ter Apel. Herinneringen aan de Nederlandsche Arbeidsdienst in de Tweede Wereldoorlog. Spanninga, Jaap J. - 'Ick dien' in Sellingen en Ter Apel. Herinneringen aan de Nederlandsche Arbeidsdienst in de Tweede Wereldoorlog.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.