Frans Gittens - De Maire van Antwerpen

Schrijver:
Titel: De Maire van Antwerpen
Taal: Nederlands
Uitgever: Jan Boucherij, 1904
Bijzonderheden: Luxe-editie op Hollands papier, genummerd en gesigneerd.
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Frans Gittens.De Maire van Antwerpen. Vaderlandsch Drama in vijf Bedrijven. Jan Boucherij, 1904"

Oorspronkelijk uitgeversomslag in art nouveau-stijl, wat beduimeld, 24 x 16 cm. Binnenwerk fris, gedrukt op geschept Van Gelder, 200 ex., genummerd en gesigneerd door Gittens. 107 blz., ills.

Frans Gittens (1842-1911) was een bekend en bekroond Antwerps toneelschrijver. Voor dit werk baseerde hij zich op het tragische levenseinde van de voormalige Antwerpse burgemeester Jan Steven Werbrouck (1750-1813). Werbrouck was een persoonlijke vriend van Napoleon, was aanwezig op diens kroning tot keizer in 1804, en had hem zelfs driemaal te logeren in zijn woning in Antwerpen. Maar in 1811 viel hij na een financieel schandaal in ongenade. Napoleon liet hem opsluiten en Werbrouck stierf in 1813 roemloos in de gevangenis, hoewel het Brussels hof van assisen hem onschuldig had bevonden. Zijn uitvaart te Antwerpen groeide uit tot een grote anti-Napoleon-manifestatie.

"De Maire van Antwerpen" werd voor het eerst opgevoerd in 1891. Het is nog steeds genietbaar. Recent heeft acteur Karel Vingerhoets er solo nog delen uit voorgedragen.

Zeldzaam boek, er wordt geen ander exemplaar aangeboden op internet. Prijs 50 euro, plus 10 euro voor aangetekende verzending.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frans Gittens - De Maire van Antwerpen Frans Gittens - De Maire van Antwerpen Frans Gittens - De Maire van Antwerpen Frans Gittens - De Maire van Antwerpen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.