Beukema, Hans - Oorlog aan Eems & Dollard

Schrijver:
Titel: Oorlog aan Eems & Dollard
ISBN: 9789087440022
Taal: Nederlands
Uitgever: Maritext, Delfzijl
Bijzonderheden: 2007, hardcover, 127 pag, ruim geïll, foto`s zw/w, 17½x25cm, NIEUW boek
Prijs: € 19,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nadat de internationale spanningen in 1939 en 1940 tot grote hoogte waren opgelopen, werd in de vroege ochtend van 10 mei 1940 de vrees bewaarheid: de Duitsers trokken onze grens over, legden mijnen voor de havens en voerden luchtlandingen uit boven het westen van ons land. Het was oorlog!

Vijf lange jaren van bezetting volgden, waarin individuen en groepen Nederlandse door een meedogenloze terreur werden vervolgd. Waarin Nederlanders te land, ter zee of in de lucht het leven verloren in de strijd tegen de vijand.

In 1944 werd het Zuiden van Nederland door de geallieerden bevrijd en in 1945 werd het Noorden frontgebied. Op het moment dat Russische granaten de Duitse hoofdstad Berlijn bestookten, werd aan de Eems de slag om de laatste vierkant meters bezet Nederland geleverd.

Dit boek bevat geen beschrijvingen van gebeurtenissen die de loop van de wereldgeschiedenis bepaalden. Het is een neerslag van persoonlijke herinneringen, indrukken en ervaringen van mensen die in de kustregio van Eems en de Dollard met de gevolgen van de oorlog werden geconfronteerd. Oorlog aan Eems en Dollard, een verzameling indrukwekkende verhalen van gewone mensen onder bijzondere omstandigheden.
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beukema, Hans - Oorlog aan Eems & Dollard Beukema, Hans - Oorlog aan Eems & Dollard Beukema, Hans - Oorlog aan Eems & Dollard

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.