Hekman, Ludo - Vijanden om van te houden

Schrijver:
Titel: Vijanden om van te houden
Taal: Nederlands
Uitgever: Plateau
Bijzonderheden: 2011, 126 pagina's, paperback, zeer goede staat
Prijs: € 6,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wie is mijn vijand en hoe moet ik mij tot hem verhouden?
Films en romans, maar ook politici en de media, spiegelen ons vaak een helder vijandsbeeld voor. Maar de werkelijkheid lijkt minder eenvoudig. Hoe kan recht worden gedaan aan een complexe wereld, zonder dat dit leidt tot onverschilligheid?
In Vijanden om van te houden gaat Ludo Hekman op zoek naar een antwoord op deze vragen en maakt hij een reis langs inspirerende denkers, krachtige documentaires en bijzondere ontmoetingen.
De auteur maakt duidelijk dat een helder onderscheid tussen vrienden en vijanden je niet verder helpt. Maar belangrijker: hij toont aan hoe deze verwarring een uitgangspunt kan zijn om je vijanden zelfs lief te hebben en ze te benaderen als vrienden – ook als ze daar volstrekt niet op lijken, of het simpelweg niet zijn.
Ludo Hekman is filosoof en freelance journalist. Voor zijn werk heeft hij gepubliceerd in NRC Next, Nederlands Dagblad en CV•Koers, onder andere over zijn reizen in het Midden-Oosten.
'Dit boek is zeer uitdagend en verdient een goed debat.' - Bart Jan Spruyt
'Vijanden om van te houden heeft me geraakt: geïrriteerd, bevraagd, bemoedigd, aan het denken gezet en veranderd. Het is een boek om het gesprek mee aan te gaan en wat je dus echt moet lezen.' - Gert-Jan Segers (Directeur WI ChristenUnie)
Verder lezen

Kruvee uit Amersfoort

Logo Kruvee

Boeken zijn zonder verzendkosten op te halen in Amersfoort. Zodra uw bestelling bij ons binnen is, sturen wij u een mail waarin de totale kosten, inclusief de verzendkosten, staan vermeld.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hekman, Ludo - Vijanden om van te houden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kruvee

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kruvee
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kruvee een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kruvee vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kruvee kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.