Lampo, Hubert - Hermione betrapt

Schrijver:
Titel: Hermione betrapt
ISBN: 9789029049948
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Meulenhoff - 12e druk, 1981.
Bijzonderheden: Paperback, 190pp. - in uitstekende staat ( ONGELEZEN )
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: € 3,32 (binnen Nederland)
Meer info:
In Hermione betrapt (1962) ontmoet de historicus Rudolf Reyniers tijdens een weemoedige nazomer in Parijs de dubbelgangster van zijn jeugdliefde. In de metro ziet hij een beeldschone vrouw, die hem onmiddellijk doet terugdenken aan zijn eerste, onstuimige vakantieliefde, ruim twintig jaar terug, met de betoverende Désirée Chantraine. Na die vakantie bleven ze brieven schrijven, maar daar kwam een bruut einde aan toen zij plotseling overleed. Is deze ontmoeting met haar dubbelganger een speling van het lot? Hoe is de onmogelijke fysieke en geestelijke gelijkenis te verklaren? Lampo werd geïnspireerd door Shakespeare"s The Winter"s Tale, waarin koningin Hermione door haar echtgenoot twintig jaar lang als dood wordt beschouwd, totdat zij naar het rijk der levenden terugkeert. In deze roman onderzoekt hij de mysterieuze achtergronden van het leven en de soms zo moeilijk te aanvaarden toevalligheden. //

Recensie(s) :
De hoofdpersoon in deze roman (1e druk 1962) is een archivaris, die op weg naar Parijs, terugdenkt aan zijn kortstondige liefde. Nadat hij indertijd haar overlijdensbericht toegestuurd heeft gekregen, heeft hij zich op de studie gestort. In Parijs aangekomen, ziet hij een dubbelgangster van deze jeugdliefde. Zij is toneelspeelster en vervult de hoofdrol in Shakespeares The winter's tale. Na verloop van tijd blijkt zij de doodgewaande jeugdvriendin te zijn en krijgt het verhaal via een goedkope ontknopingen happy end. Na de komst van Joachim Stiller is deze roman wel een van de meest bekende van H. Lampo. Hoewel de kenmerken van het magisch-realisme weinig vertegenwoordigd zijn - alleen de uitbeelding van het anima-archetype en het Orfeusmotief -, wordt dit werk daar toch toe gerekend. Het verhaal laat zich door zijn stijl (woordkeus) wat gemakkelijker lezen dan zijn vele andere romans. Het is dan ook op middelbare scholen een tamelijk geliefd boek voor de letterkundelijst (mavo), havo, vwo.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!

Betaling na ontvangst boeken!

Betaling via PayPal is mogelijk!

SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!

PORTOKOSTEN:

NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.32 euro
Boek boven de 350 gram 4.15 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.75 euro //

BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 2.61 euro
Boek boven 350 gram 4.35 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.75 euro

ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.

Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.