Dens, P. (ed.) - Nieuwgeborene kinderen doopen

Schrijver:
Titel: Nieuwgeborene kinderen doopen
Taal: Nederlands
Uitgever: H. Dessain, Mechelen, 1878
Bijzonderheden: Handleiding voor vroedvrouwen om stervende baby's en miskramen te dopen
Prijs: € 90,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Onderwijzingen aangaande de manier van de nieuwgeborene kinderen te doopen. 1878."

22 x 15 cm, kartonnen band met vergulde lederen rug, gemarmerde schutbladen, in goede staat.

De "Onderwijzingen" (12p., voorafgegaan door een Franse versie van ook 12p.) zijn samengebonden met "Tractatus de Sacramentis in genere, et de Sacramentis Baptismi et Confirmationis" (1878, 251p.) en "Tractatus de Sacramento Eucharistiae et De SS. Missae Sacrificio" (1881, 314p.). Samen dus 600 blz.

Uitvoerige handleiding over het verplichte dopen door vroedvrouwen van kinderen die bij de geboorte stervend of niet levensvatbaar zijn. Ook miskramen, hoe klein ook, moeten verplicht gedoopt worden. Bij het overlijden van een zwangere vrouw moet de vroedvrouw het lijk opensnijden en het ongeboren kind er uit halen en dopen! (zie foto)

Exemplaar van de Mechelse seminarist en latere priester Florent Coremans (handgeschreven ex libris), geboren te Betekom op 3 december 1874, priester gewijd te Mechelen op 3 april 1899, pastoor te Schoonderbuken vanaf 1919 en daar overleden op 10 september 1938. Heel het boek door aantekeningen in zijn hand (zie foto).

Zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Deze editie ook niet in Worldcat, Unicat, KB Brussel, enz. (wel de latere editie van 1902).

Prijs 90 euro plus 10 euro voor aangetekende verzending in België of Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dens, P. (ed.) - Nieuwgeborene kinderen doopen Dens, P. (ed.) - Nieuwgeborene kinderen doopen Dens, P. (ed.) - Nieuwgeborene kinderen doopen Dens, P. (ed.) - Nieuwgeborene kinderen doopen Dens, P. (ed.) - Nieuwgeborene kinderen doopen Dens, P. (ed.) - Nieuwgeborene kinderen doopen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.