Henricus Mertens, notaris - Goedenisse van drij Perceelen

Schrijver:
Titel: Goedenisse van drij Perceelen
Taal: Nederlands
Uitgever: Cornelis Vermeijlen en Andreas van Troost, Werchter, 1781
Bijzonderheden: notariële akte van een grondverkoop te Werchter, gebied Geestvondel
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Goedenisse van drij Perceelen soo Landen als Bempt, gelegen onder Werchter"

Papieren akte, 31 x 20 cm., omslag beduimeld en gescheurd (zie foto's). 18 blz., geschept gevergeerd en gestempeld papier, gezegeld door notaris, watervlek, maar verder zeer goed leesbaar, compleet.

Notariële akte waarin jouffrouw Catharina De Laet, dochter van Jan Baptist De Laet, meester chirurgijn te Geel, drie stukken grond verkoopt aan Petrus Janssens en Elisabeth Wouters, "ingesetenen van Geestvonden (Geestvondel) onder Werchter". Het gaat om "een perceel landts genaempt De Mortel" , "een parceel Landts genaempt Den Heuvel" en "een half Daghmael Bempt genaempt Het Stertken".
Catharina heeft ze geërfd van haar moeder Maria van Cautelbeeck. Verkoopprijs 2.500 gulden. Ondertekend door verkoopster en haar vader.

Interessant document dat ook alle buren van de betrokken gronden vermeldt. De wijk Geestvondel bestaat vandaag de dag nog steeds.

Prijs 50 euro plus 10 euro voor aangetekende verzending.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Henricus Mertens, notaris - Goedenisse van drij Perceelen Henricus Mertens, notaris - Goedenisse van drij Perceelen Henricus Mertens, notaris - Goedenisse van drij Perceelen Henricus Mertens, notaris - Goedenisse van drij Perceelen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.