Groen, Jorge - Nederlanders in de Grote Oorlog

Schrijver:
Titel: Nederlanders in de Grote Oorlog
ISBN: 9789053529713
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom, Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2004, 182 blz. Met foto's, facsimile's en een kaart. Enkele vouwtjes.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een vlot leesbare beschrijving van de tot nu toe onderbelichte deelname van Nederlanders aan de gewapende strijd in de Eerste Wereldoorlog. Nederland was dan wel neutraal, maar individuele Nederlanders vochten in de verschillende kampen in diverse legeronderdelen mee. Allen hadden hun eigen motieven en hun beslissing had grote consequenties: door deelname in het leger van een vreemde mogendheid verloor men de Nederlandse nationaliteit, Nederland was immers neutraal. Een groot aantal vrijwilligers nam doelbewust deel aan de strijd uit nationalistische gevoelens ten opzichte van hun nieuwe vaderland en kregen wegens bewezen diensten de nationaliteit van hun nieuwe vaderland. Een aantal Nederlanders kwam zelfs zwaar onderscheiden uit de strijd als ware helden. De auteur, een journalist, heeft ongeveer 60 namen opgenomen in de appendix. De Nederlanders vochten o.a. in België, Duitsland, Frankrijk en Australië. Van enkele tientallen personen wordt het hele dienstverloop gevolgd en minutieus beschreven aan de hand van getuigenverklaringen en verzonden brieven. In het boek zijn historische foto's en foto's van historische documenten in zwart-wit opgenomen.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Groen, Jorge - Nederlanders in de Grote Oorlog

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.