Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Acade

Schrijver:
Titel: Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis
Taal: Nederlands
Uitgever: 2010 Lannoo
Bijzonderheden: 1e druk - Hardcover Half Linnen In Nieuw staat 159 blz. illustrated
Prijs: € 24,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wat gaat er om in het paleis dat zich aan de zuidoosthoek van de Brusselse Warande, in het blikveld van het Paleizenplein verheft? Wat gaat er schuil achter de klassieke, met Ionische pilasters getooide gevel die zich tussen het Koninklijk Paleis en de ambtswoning van de premier uitstrekt?
Hoewel gesitueerd in het hart van de uitvoerende macht, herbergt dit gebouw geen bestuurlijk lichaam maar vijf Belgische academiën, drie Franstalige en twee Nederlandstalige genootschappen van eminente wetenschappers, kunstenaars en schrijvers die samen het hoogste academische gezag van het land belichamen. De Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten en de Koninklijke Academie voor Geneeskunde zijn sedert 1876 in het paleis gevestigd; maar voor die tijd hadden zowel de geleerde genootschappen als het gebouw al een bewogen geschiedenis doorgemaakt. Het paleis, opgetrokken tussen 1823 en 1828, was niet ontworpen als Aedes Academiarum maar als vorstelijke residentie. Het werd gebouwd voor een Hollandse prins, die zijn ambitie om zich als koning in Brussel te installeren in gebouwde vorm gestalte wilde geven. Dit boek vertelt de geschiedenis van de Belgische academiën en hun paleis. Het onthult de onwaarschijnlijke intenties die aan de oorsprong lagen van het gebouw en ontvouwt het verloop van zijn ontstaan. Het presenteert ook de vijf erin werkzame academiën: de Académie Royale des Sciences, des Lettres et des Beaux- Arts, de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten, de Académie Royale de Médecine, de Koninklijke Academie voor Geneeskunde, en de Académie Royale de Langue et Littérature françaises. (De Nederlandstalige tegenhanger van laatstgenoemde, de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, is in Gent gevestigd.)
Verder lezen

BoekenZoeken uit Lisse

Logo BoekenZoeken

Hartelijk dank voor uw bestelling. Bezoek ook onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/BoekenZoeken. Een "like" wordt zeker gewaardeerd.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis Hervé Hasquin, Francis Strauven - Aedes Academiarum - De Academiën en hun paleis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenZoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenZoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenZoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenZoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenZoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.