anoniem - Boeren-litanie ofte Klachte der Kempensche landt-lied

Schrijver:
Titel: Boeren-litanie ofte Klachte der Kempensche landt-lieden
Taal: Nederlands
Uitgever: Dirk Corneliszoon Troost, Amsterdam, 1608
Bijzonderheden: Klacht over het miserabele leven van de Kempense landbouwers
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Pamflet van acht bladzijden, 19 x 15 cm., watervlek (zie foto), rugje bijna doorgescheurd, verder goed en compleet. Tweede druk (eerste in 1607). Knuttel 1395.
De houtsnede op de titelbladzijde (een bevalling) heeft niets met de inhoud te maken (dat gebeurde wel meer bij efemeer drukwerk).
Anoniem hekel- en klinkdichten over het miserabele leven van de Kempense landbouwers die geplaagd worden door de langdurige oorlog in de streek én door de inhalige eigenaars van hun gronden: "Het dorre Kempen Landt / met pijne wij bevruchten / Tot 'seygenaars genot". De teneur is anti-Spaans en anti-katholiek (zie Joost Vrieler, "Het poëtisch accent: drie literaire genres in zeventiende-eeuwse Nederlandse pamfletten", die dit pamflet uitvoerig analyseert). Bijzonder tijdsdocument van 409 jaar oud!
Prijs 75 euro plus 6 voor aangetekende verzending in Nederland en België.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

anoniem - Boeren-litanie ofte Klachte der Kempensche landt-lieden anoniem - Boeren-litanie ofte Klachte der Kempensche landt-lieden

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.