Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar

Schrijver:
Titel: Het meisje met het rode haar
Taal: Nederlands
Uitgever: AD 2010
Bijzonderheden: zo goed als nieuw - zie de foto's
Prijs: € 2,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Hannie Schaft, bekend als "het meisje met het rode haar', zit tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet. Haar strijd tegen de Duitse bezetter verhardt wanneer Hugo, haar geliefde, wordt opgepakt. Genadeloos beslist ze als rechter én beul over het lot van collaborateurs, totdat de Duitsers haar uiteindelijk arresteren en in de duinen van Bloemendaal fusilleren – slechts twee weken voor de bevrijding. Theun de Vries baseerde zijn roman op het ware verhaal van Hannie Schaft (1920-1945). Het is een genuanceerd portret van een jonge vrouw, die tegenover de terreur van de nazi's haar idealen overeind hield.
Het meisje met het rode haar verscheen in 1956 en sindsdien wordt deze klassieke oorlogsroman keer op keer herdrukt. De gelijknamige film, met Renée Soutendijk in de hoofdrol, was zeer succesvol. Dat de belangstelling voor Hannie Schaft nog altijd onverminderd groot is, blijkt uit het feit dat er een theatervoorstelling van het boek wordt gemaakt, met Roos van Erkel, Jim Bakkum, Joke de Kruijf en Sjoerd Pleijsier.
Recensie(s)
Dit boek had de oorspronkelijke opzet een 'voorlopig monument' te zijn voor de Haarlemse verzetsstrijdster Jannetje Schaft (1920-1945), in afwachting van een openbaar gedenkteken. In 1956, vlak voor de Hongarije-crisis, werd het boek echter door de anti-communisten verguisd, terwijl de communisten het begroetten als een soort manifest. Meer dan de communistische politieke overtuiging van de hoofdpersoon echter, wordt in dit relaas van de gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren sterk de anti-fascistische bezieling opgeroepen die de verzetsstrijders tot hun daden bewoog. Het vlot leesbare boek levert derhalve een specifieke bijdrage tot meningsvorming over deze donkere periode in de historie. Verfilmd met Renée Soutendijk in de hoofdrol.
Redactie
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar Vries, Theun de - Het meisje met het rode haar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.