Smith, D.J. - Als de wereld een dorp was - een boek over de men

Schrijver:
Titel: Als de wereld een dorp was - een boek over de mensen op aarde
ISBN: 9789054835899
Taal: Nederlands
Uitgever: NBd, 2005
Bijzonderheden: Gebonden, als nieuw
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De wereld lijkt zo groot, met zo veel mensen. En is daarom maar moeilijk te begrijpen. Maar als we de wereld nu eens als een dorp met honderd inwoners voorstellen? In dit dorp spreken tweeëntwintig mensen een Chinese streektaal, verdienen er twintig minder dan een dollar per dag, kunnen er zeventien niet lezen of schrijven, hebben er zestig altijd honger en hebben er vierentwintig een televisie thuis. Deze uitgave geeft jonge lezers inzicht in wie we zijn, waar we wonen, hoe snel we ons uitbreiden, welke talen we spreken, welke godsdiensten we hebben en nog veel meer. Geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

Recensie
Informatief prentenboek (ruim A4-formaat) over de diversiteit van de wereldbevolking en de ongelijke verdeling van basisbehoeften, waarin de wereld wordt voorgesteld als een dorp met honderd inwoners. Elke dubbele pagina bevat een grote, kleurige illustratie met krijt en een korte, feitelijke tekst over een aspect zoals nationaliteit, leeftijd, eten, lucht en water, geld en bezit. Achterin licht de auteur toe hoe dit boek als basis kan dienen om bij kinderen "wereldbewust denken" te bevorderen; dat wil zeggen dat ze beseffen dat de wereld "een kostbaar dorp" is, waarin kennis van onze naasten kan helpen "in vrede samen te leven". Hiermee is het echter nog geen lesmateriaal en een goede verwerking hangt sterk af van de individuele, bevlogen leerkracht. Het beeld van de wereld als dorp met honderd inwoners zorgt voor duidelijkheid, maar werkt ook bevreemdend: in een echt dorp is die diversiteit en ongelijkheid er niet. Een detail: in de vertaling is uitgegaan van honderd inwoners in 2004 zonder de getallen uit het Engelstalig origineel uit 2002 aan te passen. Dit aantrekkelijk vormgegeven boek met in kort bestek relevante informatie over de wereldbevolking is te gebruiken bij wereldorienterend onderwijs in de bovenbouw van het basisonderwijs. Vanaf ca. 10 jaar.
K. Ghonem-Woets
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,
Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.
Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 6 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.
Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496
Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).
Zoekt u een bepaald moeilijk te vinden boek, kunnen wij vaak ook onze boekzoekdienst
aanbieden. Simpel of uitgebreid.
Kosten zoeken: bij resultaat 'vinden' en in contact brengen met verkoper, vanaf 2,50 per titel.
Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Smith, D.J. - Als de wereld een dorp was - een boek over de mensen op aarde

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Anne Versteyne

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Anne Versteyne
  • Na uw bestelling ontvangen u en Anne Versteyne een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Anne Versteyne vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Anne Versteyne kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.