Mariën , Eke . & Jan Groenewold . [ isbn 9789061129158 ] 4217

Schrijver:
Titel: Cook & Chemist . ( Smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber . ) Moleculair koken is een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. -
ISBN: 9789061129158
Taal: Nederlands
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. ( Er staat wel een naam in het schutblad . )
Bijzonderheden: Gebonden met harde kaft in als nieuwe staat - 4217 - 3e dr 2007 - 144 p - 680 gr - 22,8x22,7 cm
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Voorbeelden van moleculair koken zijn 'frituren' in stikstof en het op lage temperatuur garen van voedsel.

Deze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces. Waarom moet de bouillon beetje voor beetje bij risotto gevoegd worden en niet in één keer een hele plens? Heeft de manier van bereiden invloed op smaak en textuur? Jazeker!

In Cook & Chemist leggen Cook Eke Mariën en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculair koken kunt toepassen in de keuken thuis. Ze laten zien dat de smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.

Voorbeelden zijn:
* hoe maak je perfect frites?
* waarom kun je asperges beter in olie garen?
* hoe maak je doorzichtige ravioli?
* hoe maak je slagroom van chocolade?
* waarom kun je eieren beter bij 75 graden koken?
Moleculair koken is internationaal een sterk opkomend fenomeen, maar krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Chemici als Hervé This en topkoks als Jonnie Boer, Ron Blaauw en Heston Blumenthal werken samen aan vernieuwingen op culinair gebied.

Maar wat is moleculair koken nu eigenlijk? Kort gezegd is het een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. Voorbeelden van moleculair koken zijn 'frituren' in stikstof en het op lage temperatuur garen van vacuümverpakt voedsel.

Deze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces. Waarom moet de bouillon beetje voor beetje bij risotto gevoegd worden en niet in één keer een hele plens? Heeft de manier van bereiden invloed op smaak en textuur? Jazeker!

In Cook & Chemist leggen Cook Eke Mariën en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculaire koken kunt toepassen in de keuken thuis. Ze laten zien dat de smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.
Eke Mariën werkt als freelance foodstylist onder meer voor bladen als Delicious, Margriet en Seasons. Daarnaast heeft hij een eigen cateringbedrijf: Eke Kookt.
Jan Groenewold is als docent fysische chemie verbonden aan de Universiteit Utrecht.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amsterdam

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoteriese boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1069 VM :

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 049706743 B 02. Mobiel 0618330133

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mariën , Eke . & Jan Groenewold . [ isbn 9789061129158 ]  4217 - Cook & Chemist . ( Smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber . ) Moleculair koken is een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten.  - Mariën , Eke . & Jan Groenewold . [ isbn 9789061129158 ]  4217 - Cook & Chemist . ( Smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber . ) Moleculair koken is een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten.  -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.