Westendorp, Rudi .. Omslagontwerp Bart van den Tooren Foto auteur Ann

Schrijver:
Titel: Oud worden zonder het te zijn .. Over vitaliteit en veroudering
ISBN: 9789045025056
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas Contact Uitgeverij te Amsterdam uit Februari 4e Druk 2014
Bijzonderheden: Paperback 20x13 formaat 301 pagina's slappe kaft
Prijs: € 11,75
Verzendkosten: € 3,90 (binnen Nederland)
Meer info:
De oudste mens aller tijden is 122 geworden. En de eerste die 135 wordt, is al geboren. Wat betekent dat voor de kinderen van nu? Weten zij dat ze eeuweling worden? Beseft een 70-jarige dat hij nog maar net komt kijken? Op deze vragen en vele andere geeft Rudi Westendorp antwoord in Oud worden zonder het te zijn. Hij legt hierin uit waarom we ouder en ouder worden en hoe we dat lange leven de baas kunnen blijven.

Oud worden zonder het te zijn is hét boek over hét onderwerp van de 21ste eeuw. Het belicht onze levensloop van alle kanten - van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij.
Recensie(s)

Hoe komt het dat de mens steeds ouder wordt en hoe gaan we met dit gegeven het beste om? De auteur (1959) is van opleiding internist en al lang gefascineerd door de menselijke veroudering en het steeds langer worden van het leven. De hoogleraar ouderengeneeskunde in Leiden en sinds 2008 directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing gaat op basis van vele medische én biologische gegevens in tegen onder meer gangbare, maar onjuiste ideeën over veroudering. In toegankelijke taal brengt hij de meest uiteenlopende onderwerpen ter sprake. Genetica en voortplanting, weerstand en voedingsvisies, de rol van algemene kennis, hygiène en de kwaliteit van de samenleving. Volgens hem is er geen limiet aan de menselijke leeftijd; gaat het slikken van hormonen en vitaminen veroudering niet tegen; neemt het aantal levensjaren zonder gebreken onverminderd toe en daalt de kans voor ouderen op dementie. Hij stelt vast dat in ons land mensen tot op hoge leeftijd het leven een cijfer 8 geven. Tenslotte geeft hij aan dat wij mensen zelf verantwoordelijk zijn voor onze oude dag. Met een beredeneerde literatuurlijst en register. Voor een breed publiek.
Verder lezen

De Olde Jan uit Herwen

Logo De Olde Jan

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Westendorp, Rudi .. Omslagontwerp Bart van den Tooren Foto auteur Annaleen Louwens met Typografie binnenwerk van Janneke Vlaming - Oud worden zonder het te zijn .. Over vitaliteit en veroudering Westendorp, Rudi .. Omslagontwerp Bart van den Tooren Foto auteur Annaleen Louwens met Typografie binnenwerk van Janneke Vlaming - Oud worden zonder het te zijn .. Over vitaliteit en veroudering Westendorp, Rudi .. Omslagontwerp Bart van den Tooren Foto auteur Annaleen Louwens met Typografie binnenwerk van Janneke Vlaming - Oud worden zonder het te zijn .. Over vitaliteit en veroudering Westendorp, Rudi .. Omslagontwerp Bart van den Tooren Foto auteur Annaleen Louwens met Typografie binnenwerk van Janneke Vlaming - Oud worden zonder het te zijn .. Over vitaliteit en veroudering

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Olde Jan

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met De Olde Jan
 • Na uw bestelling ontvangen u en De Olde Jan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Olde Jan vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • De Olde Jan kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.