Bahadorzadeh, Maryam - De memoires van Emanuel Too

Schrijver:
Titel: De memoires van Emanuel Too
ISBN: 9789492020178
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Nieuwe Druk
Bijzonderheden: 2017, 346 pp paperback (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Maryam Bahadorzadeh - De memoires van Emanuel Too
(Uitgeverij Nieuwe Druk)
ISBN 9789492020178
uitgave uit 2017
346 pp paperback
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Na de Islamitische revolutie in 1979 veranderde het leven in Iran drastisch. De Islamitische Republiek onder leiding van Khomeini nam de macht over van de laatste Shah van Perzië, Mohammad Reza Shah Pahlavi. Emanuel Too (1942, Teheran) doet in zijn memoires verslag van wat de invloed is geweest op zijn persoonlijke en zakelijke leven.
Na de revolutie zijn in de Islamitische Republiek tienduizenden onschuldige mensen zonder eerlijk proces ter dood veroordeeld en geëxecuteerd.
Ook zijn vele Iraniërs gevlucht en in ballingschap beland door de wreedheden van het nieuwe regime.
De succesvolle zakenman, Emanuel Too, leeft sinds 1979 gedwongen in ballingschap. De Islamitische Republiek heeft een doodvonnis over hem uitgesproken en hem al zijn bezittingen afgenomen. Hij heeft gevangen gezeten in Iran, is gemarteld en door de bergen het land ontvlucht.
Hij heeft geprobeerd in vele landen een nieuw bestaan op te bouwen, maar bleef achtervolgd door politieke ontwikkelingen in het Midden Oosten (bezetting van de Amerikaanse ambassade in Teheran, de inval van Irak in Koeweit, de Golfoorlog die daarop uitbrak).
Tot op de dag van vandaag strijdt Emanuel Too (Iraans Assyriër. Assyriërs zijn christenen van wie de beschaving teruggaat tot 6750 voor Christus) voor eerherstel en restitutie van in elk geval een deel van zijn zelf opgebouwde vermogen.
Na jaren rondgezworven te hebben heeft hij uiteindelijk politiek asiel aangevraagd in Nederland, waar hij nog steeds woont.
Het boek is oorspronkelijk verschenen in het Farsi (Perzisch). Zijn levensverhaal is opgetekend door Maryam Bahadorzadeh.
Recensie(s)Memoires van een Iraanse zakenman die na de revolutie van 1979 Iran ontvluchtte. De auteur (1942) kende de entourage van de laatste sjah. Hij behoort tot de (christelijke) Assyriërs. Hij zat gevangen en werd gemarteld en het doodvonnis werd tegen hem uitgesproken. Woonachtig in Nederland strijdt hij voor eerherstel en teruggave van zijn bezittingen. Hij beschrijft zijn bewogen leven, de omzwervingen, de juridische procedures en zijn beroepen, waaronder hoofdwerktuigkundige en makelaar. Het boek is lijvig en bevat documenten en foto's uit zijn jeugd. Meeslepend en spannend, vlot geschreven. Hoop en vrees wisselen elkaar af, met in het achterhoofd steeds de onderdrukking in de islamitische natie die Iran is. Deze memoires zijn boeiend voor iedereen die in Iran is geweest of zich interesseert voor het Midden-Oosten. Ook een spannend verhaal over het lot van een emigrant, zoals in het werk van schrijvers als Solzjenitsyn die om politieke redenen de Sovjet-Unie verliet. Zij bouwden wel een bestaan in den vreemde op, maar hun vaderland drukte voor altijd een stempel op hun leven.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bahadorzadeh, Maryam - De memoires van Emanuel Too Bahadorzadeh, Maryam - De memoires van Emanuel Too Bahadorzadeh, Maryam - De memoires van Emanuel Too

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.