Piet van Aken - Klinkaart

Schrijver:
Titel: Klinkaart
ISBN: 9789022307533
Uitgever: Uitgeverij Elsevier/Manteau | 1979 9022307530 9789022307533
Bijzonderheden: paperback 69pp. in goede staat
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In Klinkaart wordt de eerste werkdag van een twaalfjarig meisje beschreven, kort na de euuwwisseling. Na de gore kinderjaren in een proletarisch gezin, waar ze moedertje was over vijf kleuters, gaat het gevoelige meisje in het spoor van de ouders en de zeventienjarige zuster de weg op naar de steenbakkerij. het meisje weert zich dapper bij het werk, ondergaat zonder tranen het 'keizermaken' door de jongens, maar wanneer de dag ten einde loopt, komt de meestergast haarzeggen, dat ze naar Krevelt, de baas, moet gaan om ingeschreven te worden.
Recensie(s)
Korte novelle over de eerste werkdag van een 12-jarig meisje, omstreeks de eeuwwisseling. Van een dromerig meisjesbestaan komt ze ineens in de rauwe en halfbegrepen werkelijkheid van een steenmakerij terecht waar jongens haar aanpakken en de baas tenslotte haar "inschrijft". De Vlaamse auteur heeft dit verhaal in hoog tempo en met gevoel voor nuances geschreven als een duidelijke aanklacht tegen de uitbuiting van het werkmanskind.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Piet van Aken - Klinkaart

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.