Timmer, Ernst - Zwarte ogen (Ex.2)

Schrijver:
Titel: Zwarte ogen (Ex.2)
ISBN: 9789035125209
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Bert Bakker - Amsterdam
Bijzonderheden: 2003, 376 pp paperback, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Ernst Timmer - Zwarte ogen (Ex.2)
(Uitgeverij Bert Bakker - Amsterdam)
ISBN 9035125207
uitgave uit 2003
376 pp paperback
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

Op 12 mei 1985 viert het Colombiaanse adoptiekind Maya Undina Herrera haar vijftiende verjaardag. Door een bizarre gebeurtenis op die dag weet zij het plotseling: zij is de oceaan over geslingerd om in Nederland een reddende engel te zijn. Zeer nauwgezet werkt zij aan de vervulling van deze roeping, die almaar groter en veelomvattender wordt. De zeven jaar jongere Louis Ducrot is een zwakbegaafde jongen, die op jonge leeftijd zijn vader verliest. Troost vindt hij niet bij zijn moeder maar bij de oom van Maya, de grafkistenmaker Jacob Duivenvoorde. Zwarte ogen is het verhaal van de toevallige ontmoetingen tussen Maya en Louis, en van de lange periodes waarin zij elkaar uit het oog verliezen. Het is een epos over toeval en wilsbeschikking, over het grote gebaar en het kleine defect, over redden en gered worden, over de verboden liefde en de onbruikbaarheid van de werkelijkheid. En het wekt de Vergeten straat van de onvergetelijke Louis Paul Boon weer tot leven...Recensie(s)Deze derde roman van Ernst Timmer (1954) begint met een citaat van Louis Paul Boon. In het boek speelt dan ook een professor Ducrot een rol, die "je midden in de nacht wakker kunt maken voor Boon". En ook de stijl van Timmers boek ademt soms die van zijn grote voorganger Boon. Het verhaal vertelt over een meisje, Maya, dat afkomstig is uit Columbia en door Nederlandse ouders wordt geadopteerd. Maya ontmoet Louis die geestelijk wat achter is, op de dag van de dood van zijn vader, professor Ducrot. Beiden met hun zwarte ogen worden verliefd op elkaar, verliezen elkaar echter jarenlang uit het oog en ontmoeten elkaar dan weer. In de tussentijd passeren thema's als dood, minimal brain damage, Columbiaanse vrijheidsstrijd en pedofilie de revue. En tegelijkertijd is het het levensverhaal van twee mensen, met gevoel voor romantiek en melancholie verteld, soms ook humoristisch, maar altijd boeiend. Paperback; kleine druk. Timmer kreeg het Gouden Ezelsoor voor zijn debuutroman 'Het waterrad van Ribe' en zijn roman 'De stille omgang' werd in 1999 genomineerd voor de Libris-prijs.

Prijs €5,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Timmer, Ernst - Zwarte ogen (Ex.2) Timmer, Ernst - Zwarte ogen (Ex.2) Timmer, Ernst - Zwarte ogen (Ex.2)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.