Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen

Schrijver:
Titel: Poëtische Luimen
Taal: Nederlands
Uitgever: Gebroeders Dewever, Antwerpen, 1842
Bijzonderheden: Een zeldzame dichtbundel van een beruchte losbol
Prijs: € 95,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kartonnen band met vergulde lederen rug, bizarre schutbladen, in prima staat, 24 x 14 cm. Oorspronkelijk geel omslag meegebonden maar in slechte staat (zie foto). Binnenwerk telt (4)+209+(2) blz. plus 3 meegebonden, niet gepagineerde kopergravures. In het hele boek heeft een anonieme criticus met potlood of inkt de talrijke drukfouten verbeterd én ongezouten commentaar gegeven zoals "onzin is dit hele couplet!"
De Antwerpse dichter Theodoor Van Ryswyck (later Rijswijck) (1811-1849) was literair geen hoogvlieger, maar zijn amusante, lichte poëzie had succes en werd herhaaldelijk herdrukt. Hij leidde een liederlijk leven vol drank en vrouwen, schreef ook (onuitgegeven) scatologie, en stierf amper 27 jaar oud aan syfilis, dementie en krankzinnigheid. Hij heeft in Antwerpen een standbeeld aan de Theodoor Van Rijswijckplaats. Zijn volledige werken beleefden drie posthume uitgaven.
Drukkerij Gebroeders Dewever of De Wever was een kleine Antwerpse drukkerij zonder personeel, die bestond van 1834 tot 1852 aan de Engelse Beurs, één der kortste straten van oud-Antwerpen, slechts drie huizen lang.
Zeldzame uitgave, ik vind geen enkel ander exemplaar te koop op internet. Prijs 95 euro plus 10 euro voor aangetekende verzending.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen Theodoor Van Ryswyck (Rijswijck) - Poëtische Luimen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.