LOOSE, D., a.o., - Een kleine apologie van het christelijk gelo

Schrijver:
Titel: Een kleine apologie van het christelijk geloof. Over waarheid, liefde, angst en geluk.
ISBN: 9789056251420
Uitgever: Valkhof Pers, Nijmegen, 2003
Bijzonderheden: 96p. Paperback. Signature on half title.
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In een samenleving die steeds veelvormiger en veelkleuriger wordt is de betekenis van de godsdienst ook meer en meer betrekkelijk. Deze relativering van de religie is niet alleen een gevolg van het feit dat er blijkbaar meer wegen zijn die leiden naar het heil; zij vloeit, paradoxaal genoeg, ook voort uit de alomtegenwoordigheid van het geloof in zo?n multiculturele samenleving. Zo?n samenleving waarin van alles geloofd wordt is echter bij uitstek seculier; het eigen geloof domineert, zij het niet altijd een geloof in zichzelf. Kan in zo?n samenleving waarin religie zo sterk present is maar die haar christelijke karakter verloren heeft en als een seculiere samenleving moet worden getypeerd, nog, of juist toch, iets goeds gezegd worden over de christelijke religie? De relevantie van het christelijk geloof voor een samenleving als de onze wordt in Een apologie van het christelijk geloof onderzocht aan de hand van vier afzonderlijke thema?s: 'Liefde' (door Donald Loose, docent filosofie aan de Theologische Faculteit Tiburg); 'Angst' (door Tjeu van Knippenberg, emeritus hoogleraar Pastoraaltheologie aan de Theologische Faculteit Tilburg en thans als hoogleraar Geestelijke leiding verbonden aan het Centrum voor Religieuze Communicatie, Waarheid en Geluk); 'Waarheid' (door Rudi te Velde, docent filosofie aan de Theologische Faculteit Tilburg en hoogleraar vanwege de Radboudstichting aan de Universiteit van Amsterdam) en 'Geluk' (door Karl-Wilhelm Merks, hoogleraar moraaltheologie aan de Theologische Faculteit Tilburg). (Publisher's information).
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Scrinium

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Scrinium
  • Na uw bestelling ontvangen u en Scrinium een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Scrinium vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Scrinium kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.