Dahl, Roald - Oom Oswald

Schrijver:
Titel: Oom Oswald
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff, 1982
Bijzonderheden: Nette paperback, 220 pag., ISBN 9029010436
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

In het vaak dolkomische, volstrekt oneerbiedige Oom Oswald voert Roald Dahl Oswald Hendryks Cornelius ten tonele: de vrouwenverleider, bonvivant, operaminnaar, spinnen expert en wandelstokmaniak. Deze bizarre figuur komt op een briljant idee om in één klap ontstellend rijk te worden. Zijn geniale inval voert hij met veel verve uit, waarbij hij heel wat "groten der aarde', van Marcel Proust tot Sigmund Freud, meedogenloos uitmelkt.
Recensie(s)

In dit als dagboekfragment gepresenteerde verhaal is de hoofdfiguur de excentrieke levensgenieter en vrouwenversierder Oswald Henryk Cornelius. Over zijn seksuele avontuur met een melaatse midden in de woestijn van Afrika lazen we in 'Gelijk oversteken'. Nu verhaalt oom Oswald hoe hij op zeventienjarige leeftijd schatrijk wordt door de verkoop van een potentie-verhogend poeder. Aangezet door de jongste ontdekking van zijn oude scheikunde-mentor uit Cambridge rijpt dan een fantastisch plan in zijn brein: het opzetten van een ki-station voor vrouwen met als donors koningen, geleerden en kunstenaars. Hoewel Dahls kracht onmiskenbaar in het korte verhaal zit (inventiviteit, humor, grilligheid uitgestort over enkele bladzijden), zit ook deze roman vol kwaliteit: Dahl lezen blijft een avontuur. Vrij kleine druk.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dahl, Roald - Oom  Oswald

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.