Jeroen Brouwers, Douwe Draaisma, Willem Wilmink, Pam Emmerik, Ramsey N

Schrijver:
Titel: Heimwee / een anatomie van het verlangen naar elders
ISBN: 9789050186384
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2004, 180pp, zgan
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Heimwee is een verrassend veelzijdige emotie, die pas laat in de geschiedenis is onderkend. Het is bovendien een emotie die aan de bron heeft gestaan van veel kunst: schilderijen, beelden, films, gedichten, romans, klassieke muziek en popmuziek. In dit boek beschrijven vooraanstaande literaturen, dichters, wetenschappers en journalisten de verschillende aspecten van een emotie die ooit de 'Zwitserse ziekte' werd genoemd, omdat men meende dat alleen Zwitsers dit verterende verlangen kenden. Hoe zit het met heimwee en de Nederlandse volksaard? Wat valt er te zeggen over heimwee in de Nederlandstalige literatuur? Waarom kent geen volk zoveel heimweeliederen als de Ieren? Valt er een biologische verklaring te geven voor heimwee? Of een filosofische?
Verder lezen

boekenbinder

boekenbinder uit Egmond-Binnen

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jeroen Brouwers, Douwe Draaisma, Willem Wilmink, Pam Emmerik, Ramsey Nasr, Plien van Albada, Ilja Leonard Pfeijffer, Peter Verhelst, ... - Heimwee / een anatomie van het verlangen naar elders

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.