Heijne, Bas - Grote vragen De nieuwe eeuw tussen hoop en vrees

Schrijver:
Titel: Grote vragen De nieuwe eeuw tussen hoop en vrees
ISBN: 9789044609073
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: 2006 / paperback / 211 pag. / in goede staat
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
‘Mijn uitgangspunt was in gesprek e gaan met mensen naar wier opvattingen ik nieuwsgierig was. Ik legde hun de vragen voor over de wereld van nu wetenschappelijke vragen, filoso-flsche vragen, cultuurkritische en politieke vragen. Het was mijn bedoeling zo veel mogelijk pijnpunten ter sprake te brengen, de kwesties achter de schreeuwende krantenkoppen: globalisering, terrorisme, immigratie, religieus fundamenta-lisme, het broeikaseffect, kunstmatige intelligentie, hyper-consumentisme, de neoliberale revolutie en, last but not least, de groeiende spanning tussen godsdienst en wetenschap. Ik zocht wetenschappers, denkers en een enkele schrijver op. In Oxford, Cambridge, Londen, New York, Parijs, Berlijn en Amsterdam, in kantoren, huis- en studeerkamers, caf en restaurants, op een zonovergoten terras en in een onverwarmd tuinhuis-teeds opnieuw vond ik mannen en vrouwen bereid om uitgebreid in te gaan op mijn vragen en ook, belangrijker misschien nog wel, om zichzelf lastige vragen te stellen.’
Grote vragen bevat negentien gesprekken over de netelige kwesties van onze tijd. Bas Heijne brengt veel onverwachte inzichten aan het licht, maar ook twijfels en pijnlijke dilemma's. Hij spreekt met onder anderen Susan Neiman, Daniel C. Dennett, Timothy Garton Ash, Theodore Dalrymple, Jessica Stern, Richard Sennett en Bret Easton Ellis.
Bas Heijne schreef twee romans en twee verhalenbundels. Zijn essaybundel De wijde wereld werd genomineerd voor de ako Literatuurprijs. In 2004 verscheen De werkelijkheid, essays over kunst. Voor zijn bundel columns Hollandse toestanden kreeg hij in 2005 de Henri e Roland Holstprijs. Hij is vas verbonden aan NRC Hanaelsbland.
Recensie(s)
De auteur (twee romans, twee verhalenbundels, essaybundels waarvan een genomineerd werd voor de AKO-literatuurprijs en verbonden aan het NRC/Handelsblad) praat met negentien invloedrijke personen over kwesties achter de schreeuwende krantenkoppen zoals moslimfundamentalisme, globalisme, broeikaseffect, neoliberalisme, de groeiende spanning tussen godsdienst en wetenschap. Zijn bedoeling was de eigen gedachten te toetsen aan de argumenten van anderen, om voorbij de platgetreden paden van opiniepagina's en de clichematige stelligheid van betweters te komen om twijfels, ambivalenties en onoplosbare dilemma's aan het licht te brengen en daar bekendheid aan te geven. Heerlijk, zo een boek, dat wezenlijke vragen over cruciale maatschappelijke problemen niet uit de weg gaat en daardoor inderdaad een einde kan maken aan heel wat politiek correct, snorkend geneuzel. Interviews met echte deskundigen (onder anderen Timothy Garton Ash, Theodore Dalrymple, Frank Bovenkerk, Bret Easton Ellis), leesbaar geschreven voor iedereen die meer weten wil. Een verademing. De interviews verschenen eerder in M, de maandelijkse bijlage van NRC/Handelsblad. Achterin biografische gegevens over de geinterviewden.

Brievenbuspost (265 gram)
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.
VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)
Posttarieven 2018:
Verzendkosten NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
van 100 tot 350 gram: € 3,32 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,15
Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo)
Verzendkosten BELGIË:
van 100 tot 350 gram: € 8,40 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heijne, Bas - Grote vragen  De nieuwe eeuw tussen hoop en vrees Heijne, Bas - Grote vragen  De nieuwe eeuw tussen hoop en vrees Heijne, Bas - Grote vragen  De nieuwe eeuw tussen hoop en vrees

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.