Stad Antwerpen - Het Verkoopen van den Visch

Schrijver:
Titel: Het Verkoopen van den Visch
Taal: Nederlands
Uitgever: J. Grangé, Stads-drukker en Boek-verkooper op d'Eyer-merkt, 1766
Bijzonderheden: Interessante en uitvoerige reglementering van de visverkoop in Antwerpen.
Prijs: € 90,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
1. "Ordonnantie Raeckende het Verkoopen van den Visch soo in de Meyne als op de Merckt binnen de Stadt Antwerpen de dato 17 Meert 1766." (20p)
2. "Geboden ende Uytgeroepen.... 23 Meert 1767" (8 p., aanvulling op de ordonnantie van 1766)
3. "Geboden ende Uytgeroepen.... 31 Mai 1769" (6p., idem)
4. "Geboden ende Uytgeroepen.... 18 Mai 1772" (4p., idem)

Deze vier documenten samen gebonden in kartonnen bandje, 23 x 20 cm., de vier ordonnanties compleet en in goede staat, met stadswapens, versierde beginletters, enz.

Zeer interessante ordonnanties die tonen hoe belangrijk de vis was voor de stad: de vishandelaars kregen voorrang bij het lossen, de vismijn mocht langer open blijven als ze te laat arriveerden, enz. Regeling tot in detail: met welke aantallen de vis verkocht moet worden, wat met oesters en kreeften, wat met gezouten vis, enz.

Herkomst: gekocht op veiling Walter Couvreur, 1997.

Zeldzaam werk: niet in STCV ; alleen EHC en KB Brussel hebben een exemplaar. Ik vind geen enkel exemplaar te koop op internet.

Prijs 90 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stad Antwerpen - Het Verkoopen van den Visch Stad Antwerpen - Het Verkoopen van den Visch Stad Antwerpen - Het Verkoopen van den Visch Stad Antwerpen - Het Verkoopen van den Visch Stad Antwerpen - Het Verkoopen van den Visch Stad Antwerpen - Het Verkoopen van den Visch

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.