Buford, Bill - Hitte De avonturen van een amateur-kok als keu

Schrijver:
Titel: Hitte De avonturen van een amateur-kok als keukenslaaf, chef de partie, pastamaker en lerjongen van een Dante citerende slager in Toscane
ISBN: 9789029073936
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheden: 2006 / paperback / 351 pag. / schutblad is verwijderd; verder in goede gelezen staat.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Na zijn hilarische en meeslepende bestseller Tussen het tuig, over zijn ervaringen als voetbalhooligan tussen de voetbalhooligans, doet Bill Buford ditmaal minstens zo onthullend verslag van zijn ervaringen als leerling van de Italiaanse topkok Mario Batali. Drie jaar lang bracht Batali Buford de kneepjes van het vak bij in zijn beroemde New Yorkse restaurant Babbo. Avond aan avond werkte Buford er tussen zestien zwetende Italianen, die wonderen verrichtten in hun pannen.
Recensie(s)
De auteur, een amateurkok, loopt drie jaar onbetaald stage in de keuken van een New Yorks toprestaurant, in Italiaanse trattoria's en tot slot bij een slager in Toscane. Zijn ervaringen zijn de moeite van het lezen waard en geven een goede indruk van het leven achter de schermen van een toprestaurant. Hoe werkt een voorbereidingskeuken, de pastamakerij, de grill, de hitte, de hierarchie in een keuken etc. De hoofdstukken varieren in lengte van zes tot dertig pagina's, hebben elk een ander onderwerp en staan ongeveer in chronologische volgorde. De meeste zijn los van elkaar te lezen. Het boek is met veel zelfspot en humor geschreven en geeft de lezer een gedetailleerd beeld van het leven in een restaurantkeuken. Ook de beschrijvingen van het bereide voedsel zijn soms zo gedetailleerd dat je het als lezer zo wilt namaken en minder makkelijk een potje uit de winkel durft te gebruiken. Volle bladspiegel, vrij kleine druk en geen illustraties. Op de slappe kaft een wat vage foto van een kok die zijn mes slijpt.

Brievenbuspost (490 gram)
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch. VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft) Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: van 100 tot 350 gram: € 3,48 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,35 Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLANDt: van 100 tot 350 gram: € 8,70 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80 (met Track&Trace € 13,00)

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Buford, Bill - Hitte   De avonturen van een amateur-kok als keukenslaaf, chef de partie, pastamaker en lerjongen van een Dante citerende slager in Toscane Buford, Bill - Hitte   De avonturen van een amateur-kok als keukenslaaf, chef de partie, pastamaker en lerjongen van een Dante citerende slager in Toscane Buford, Bill - Hitte   De avonturen van een amateur-kok als keukenslaaf, chef de partie, pastamaker en lerjongen van een Dante citerende slager in Toscane

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.