Berriault - De Zoon

Schrijver:
Titel: De Zoon
ISBN: 9789023656739
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh Versluys B.V.
Bijzonderheden: 1987, Paperback / softback, goed De Amerikaanse Vivian trouwt kort na haar eindexamen met een knappe jongen, die haar voor de geboorte van hun zoon David al verlaat. Omdat ze niet alleen wil leven heeft ze, veelal getrouwde, minnaars, die na verloop
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Amerikaanse Vivian trouwt kort na haar eindexamen met een knappe jongen, die haar voor de geboorte van hun zoon David al verlaat. Omdat ze niet alleen wil leven heeft ze, veelal getrouwde, minnaars, die na verloop van tijd weer verdwijnen. Aan haar tweede huwelijk komt een eind als haar man tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelt. Ze gaat steeds meer beseffen dat haar zoon de enige constante in haar leven is. Dit besef wordt na het eind van haar huwelijk, een mislukte relatie en het verlies van een vriend zo groot dat het leidt tot een incestueus contact tussen moeder en zoon. De Amerikaanse Gina Berriault schreef dit boek in 1965 en bij verschijnen in 1966 werd het vijandig ontvangen. Nu zoveel meer over incest bekend is kan het beter beoordeeld worden. Zonder enige sensatiezucht en in een goede stijl wordt de ontwikkeling van Vivian beschreven. Het eenmalige, voor moeder en zoon schokkende, seksuele contact is een begrijpelijk gevolg van die ontwikkeling. Een boeiende, genuanceerde roman over een actueel onderwerp.

(NBD|Biblion recensie, Drs. M.A.H. de Swart.)
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Berriault - De Zoon

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.