DeLillo, Don - Onderwereld

Schrijver:
Titel: Onderwereld
ISBN: 9789076341309
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos / Manteau
Bijzonderheden: Zo goed als nieuw. Paperback, 1999, 860 pp. Vertaling van Underworld door Marijke Koch, Mieke Lindenburg en Harry Palemans.
Prijs: € 3,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Onderwereld is Don DeLillo's grootste en meest aangrijpende roman tot nu toe. Het is de briljant ineengevlochten geschiedenis van het Amerika van de afgelopen vijftig jaar, die de ziel van de Amerikaanse cultuur blootlegt. De hoofdpersonen, afvalspecialist Nick Shay en kunstenares Klara Sax, beleven een korte verhouding in The Bronx in 1952, als zij nog een leraarsvrouw is en hij een jongen van zeventien die op punt staat een daad te begaan die de rest van zijn leven zal domineren.

Recensie
In dit magistrale epos wordt een beeld van Amerika opgeroepen, waarbij diverse thema's en motieven met hun onderlinge verbanden de structuur bepalen. Uitgangspunt is ij oktober 1951. Op die dag wordt een legendarische homerun geslagen in de honkbalwedstrijd tussen de Giants en de Dodgers. Op dezelfde dag brengen de Russen een atoombom tot ontploffing. De auteur laat de levens van diverse Amerikaanse mannen en vrouwen in het krachtenveld van deze gebeurtenissen tot ontwikkeling komen en elkaar kruisen. De roman laat allerlei aspecten zien van de Amerikaanse samenleving vanaf de jaren vijftig: politiek, kunst, sport, religie, misdaad, seksualiteit, taalgebruik, het hele spectrum van het menselijk bestaan wordt behandeld. Het verhaal verbeeldt de filosofische stelling dat alle fenomenen op een bepaald (onzichtbaar) niveau met elkaar zijn verbonden. De auteur laat veel van die soms grillige verbintenissen zien. Dat levert prachtige literatuur op, met de intrigerende suggestie dat de wereld meer lijkt op een geconstrueerde roman dan op een geordend geschiedenisboek. Een stilistisch meesterwerk van een ervaren vakman. Omslag met symbolische foto van Newyorkse skyline.
(Biblion recensie, L. Torn.)
Verder lezen

Feestboek uit Maastricht

Logo Feestboek

***Bij Feestboek is het mogelijk om uw bestelling als cadeau te verzenden*** *** Het volledige aanbod van Feestboek vindt u op: http://feestboek.boekwinkeltjes.nl *** Literatuur * Biografieën * Kunst * Muziek * Films * Psychologie * Filosofie * Geschiedenis * Religie * Heemkunde * Verzamelbundels * Stripalbums * Kookboeken * Hobbyboeken * Schaken en meer!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DeLillo, Don - Onderwereld

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Feestboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Feestboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Feestboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Feestboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Feestboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.