Drewermann, Eugen - Ik laat u niet gaan, tenzij gij mij zegent

Schrijver:
Titel: Ik laat u niet gaan, tenzij gij mij zegent Overwegingen bij het boek Genesis
ISBN: 9789021136295
Taal: Nederlands
Uitgever: Meinema
Bijzonderheden: 1996 / paperback / 233 pag. / 338 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Drewermann is van mening dat de inspanningen van theologen gedurende de laatste decennia wel de kennis over de bijbel hebben vermeerderd, maar de religieuze belangstelling hebben geschaad. Met zijn overwegingen bij de bijbel wil hij de mensen aanspreken op hun 'laatste restje religieuze interesse'. Daarbij heeft hij voor ogen: 'Slechts om niemand alleen te laten met zijn twijfels en angsten, uitzichtloosheid en afgronden, hoop en dromen, wordt de bijbel hier besproken.' Toen de kerk hem in 1992 zijn bevoegdheid om te preken had afgenomen, zette Drewermann zijn werk als predikant voort. Sindsdien legt hij de geschriften van de bijbel uit voor een breed publiek dat hem op zaterdag, beluistert in de aula van een gymnasium in zijn woonplaats Paderborn. Dit boek is de neerslag van Drewermanns preken over het eerste boek van het Oude Testament. Hij heeft zijn teksten vooral uit de jahwistische bron gekozen, maar gaat ook in op verhalen van de Elohistische en van de Priesterschrijvers. De overwegingen die Drewermann maakt bij bekende en minder bekende teksten van Genesis, betrekken de mens en zijn situatie bij de religieuze kern van de teksten.
Recensie(s)
Nadat zijn aartsbisschop hem in 1992 zijn officiële preekbevoegdheid ontnam, begon Drewermann in een aula van een school in Paderborn zgn. 'woordendiensten' te houden. In die diensten preekte hij over Genesis. Deze preken zijn in dit boek gebundeld. '... spreken over God is een bepaalde manier om naar de wereld te kijken.' 'U hoeft slechts één enkel schepsel... werkelijk lief te hebben en u zult God vinden in de oergrond en op de achtergrond van alles.' Drewermann gebruikt - zoals in al zijn boeken - een psycho-analytisch begrippenapparaat om de teksten te doorgronden. Angst is hierbij een kernwoord. Hij is van mening dat de klassieke oudtestamentische wetenschap de bijbel kapot geanalyseerd heeft. De kennis is vermeerderd, maar het laatste greintje geloof verdwenen. Drewermann is echter op zoek naar dat greintje geloof, dat zijns inziens het antwoord op de angst kan zijn. Deze aanpak geeft de preken juist tegen de achtergrond van 1992 in Paderborn een extra dimensie. Drewermann leest voornamelijk de zgn. Jahwistische teksten (ca. 1000 v.C.), hoewel hij ook enkele pregnante Elohistische teksten niet wil vermijden (het scheppingsverhaal en Izaaks binding).
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Drewermann, Eugen - Ik laat u niet gaan, tenzij gij mij zegent  Overwegingen bij het boek Genesis Drewermann, Eugen - Ik laat u niet gaan, tenzij gij mij zegent  Overwegingen bij het boek Genesis Drewermann, Eugen - Ik laat u niet gaan, tenzij gij mij zegent  Overwegingen bij het boek Genesis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.