Rulof, Jozef - De Kringloop der Ziel

Schrijver:
Titel: De Kringloop der Ziel
ISBN: 9789070554552
Taal: Nederlands
Uitgever: Wayti
Bijzonderheden: 2005 8e druk / gebonden met SO / 333 pag. / 684 gram / boek zelf in goede staat (wel datum met pen genoteerd; de SO was beplakt met transparante tape, een deel daarvan is verwijderd.
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De eerste twee titels van Jozef Rulof, Een Blik in het Hiernamaals en Zij die terugkeerden uit de dood presenteren het eerste beginsel voor de verruiming van ons geestelijk voelen en denken: er is leven na de dood. In De Kringloop der Ziel maken we kennis met het tweede fundament: de reïncarnatie of wedergeboorte.
Jozef Rulof ontving deze machtige roman in drie delen van de geest Lantos. In het eerste deel vertelt Lantos over zijn laatste leven op aarde, dat zich afspeelde in Frankrijk tijdens de middeleeuwen. Als jongetje reeds treedt het aangeboren gevoel voor kunst naar voren. Hij wordt een gevierd beeldhouwer, maar is niet gelukkig omdat hij niet kan samenleven met zijn jeugdvriendinnetje Marianne. Wanneer hij Marianne in moeilijke omstandigheden terugziet, pleegt hij een zware misdaad. Hierdoor belandt hij in de kerker. Door uitputting van zijn lichaam wordt hij in zijn gevangenis steeds gevoeliger voor de onzichtbare wereld. De duistere intelligenties uit het leven na de dood halen hem over om zelfmoord te plegen, doordat ze hem voorhouden dat hij hierdoor van zijn aardse lijden verlost zal worden.
De zelfmoord stortte hem in een diepe ellende. Als geest moet hij ervaren dat hij wel zijn lichaam kon vernietigen, maar niet zijn eigen leven. Hij blijft verder leven als geest, maar zit vast aan zijn aardse lichaam, omdat hij zijn kosmisch tijdstip van sterven eigenhandig wilde vervroegen. In het boek beschrijft Lantos het ondraaglijke lijden dat hij hierdoor voor zichzelf heeft geschapen. Aardse pijn vergaat in het niets in vergelijking met wat hij door zijn zelfmoord moet ervaren. En wanneer aan zijn lijden een einde komt, is er maar één drang in hem: zorgen dat de mens op aarde deze geestelijke realiteit te weten komt om onnodig lijden te voorkomen.
In het tweede deel, dat als ondertitel draagt het geestelijk leven, beschrijft Lantos zijn wandeling over de aarde, eeuw na eeuw, om de mens te leren kennen en te behoeden voor zijn onwetendheid. Hij beschrijft hoe hij als geest leert om de mensen op aarde te beïnvloeden. Door het geven van inspiratie kan hij veel mensen helpen en voor hen als beschermengel werken. Bovendien ziet hij dat zijn eigen lichtuitstraling toeneemt naarmate hij meer liefde geeft en daadwerkelijk voor anderen iets betekent in hun geestelijke evolutie.
Negen eeuwen lang bestudeert hij als geest het menselijke leven op aarde. De kennis die hij in deze eeuwen vergaart vat hij samen in De Kringloop der Ziel. Zo beschrijft hij hoe de ziel na een aards leven naar de wereld van het onbewuste gaat om zich klaar te maken voor een nieuwe geboorte. In deze wereld komt het gevoelsleven tot rust, zodat de ervaringen van het vorig leven de ontwikkeling van het embryo in het nieuwe leven niet storen. Lantos beschrijft hoe de ziel zich verbindt met de nieuwe cel op het ogenblik van de bevruchting.
Lantos laat de lezer zien hoe de mens leeft in de gevolgen van zijn eigen verleden. In het boek analyseert hij diepgaand de wet van oorzaak en gevolg. Zo verklaart hij de oorsprong van zijn eigen gevoel voor kunst, want hij ziet vele voorgaande levens waarin hij heeft gewerkt om zijn kunnen om iets moois te scheppen, op te voeren.
Door zijn eigen verleden en door de aardse mens eeuw na eeuw te volgen, ziet hij hoe onze karaktereigenschappen evolueren en hoe wij zelf onze toekomst scheppen als gevolg van handelingen uit vorige levens. Lantos beschrijft hoe deze wet als een boemerang tot ons leven terugkomt, totdat wij in harmonie hebben gebracht wat wij in disharmonie hadden achtergelaten. Lantos wordt innig dankbaar wanneer hij de rechtvaardigheid van deze wet leert kennen. Hij ervaart dat de mens steeds weer nieuwe levenskansen krijgt om aan zijn innerlijk te werken en zijn gevoel te verruimen, uiteindelijk tot een universele liefde.
In het derde deel van het boek geeft Lantos ons een intrigerend beeld van het wezen van een tweelingziel. Zijn innige band met zijn jeugdliefde Marianne is het resultaat van de vele levens waarin deze tweelingzielen met elkaar waren verbonden en elkaar hebben liefgehad. Tevens voelt hij dat hij ooit opnieuw met haar verbonden zal worden, om in het leven na de dood voor eeuwig samen in liefde en harmonie verder te gaan.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rulof, Jozef - De Kringloop der Ziel Rulof, Jozef - De Kringloop der Ziel Rulof, Jozef - De Kringloop der Ziel Rulof, Jozef - De Kringloop der Ziel Rulof, Jozef - De Kringloop der Ziel

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.