Vlis, Ingrid van der - Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuw

Schrijver:
Titel: Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuwen zorg voor jongeren - compleet met DVD - Als Nieuw!
Taal: Nederlands
Uitgever: Walburg Pers - Zutphen 2005
Bijzonderheden: 2005, 1e druk, 336 blz., Illustr. kl. en zw./w., hardcover/stofomslag ca. 28x18cm., register, DVD, Als Nieuw!
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Ingrid van der Vlist. Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - VIER EEUWEN ZORG VOOR JONGEREN -, 336 blz., talrijke historische afbeeldingen in kleur en zwart/wit, hardcover met stofomslag ca. 28x18cm., bibliografie, register persoonsnamen, compleet met de bijgevoegde DVD, uitgave Walburg Pers, Zutphen, 2005. Een - als nieuw - exemplaar van deze zeer interessante studie betrekkelijk een stuk van Schiedam's historie! Kzw3

Samenvatting: De 400-jarige historie van het Schiedamse Weeshuis der Hervormden wordt gekenmerkt door pieken, dalen en vele koerswijzigingen.
Uit archieven en interviews met oud-bewoners wordt in Van wezen tot zijn de bijzondere geschiedenis van het Schiedamse Weeshuis en zijn 'nazaten' gereconstrueerd.

Recensie: In dit fraai uitgegeven herdenkingsboek wordt de bijzondere vierhonderdjarige geschiedenis van het Schiedamse Weeshuis der Hervormden en zijn 'nazaten' gereconstrueerd. Op basis van gedegen archiefonderzoek, bronnenmateriaal en interviews roept de auteur, historica, een fascinerend historisch beeld van de ontwikkeling van Weeshuis door de eeuwen heen. Opgericht in 1605 bood het Weeshuis door de eeuwen heen onderdak, onderwijs en zorg voor weeskinderen, later uitgebreid naar halfwezen, vondelingen, voogdijkinderen en verlaten kinderen. Passend bij de tijdgeest vonden de bestuurders, dat de opvoeding in een groot en onpersoonlijk weeshuis niet lager wenselijk was en verlegde in de vorige eeuw de aandacht zich naar de Kinderbeschermingskinderen. Verlucht met prachtige (kleuren)foto's, illustraties, literatuur, noten en bijlagen. Een indrukwekkend monument voor een vervlogen tijd.

Drs. A. Schipper MA
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vlis, Ingrid van der - Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuwen zorg voor jongeren - compleet met DVD - Als Nieuw! Vlis, Ingrid van der - Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuwen zorg voor jongeren - compleet met DVD - Als Nieuw! Vlis, Ingrid van der - Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuwen zorg voor jongeren - compleet met DVD - Als Nieuw! Vlis, Ingrid van der - Schiedam: VAN WEZEN TOT ZIJN - Vier eeuwen zorg voor jongeren - compleet met DVD - Als Nieuw!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Lage Landen

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Lage Landen
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Lage Landen een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Lage Landen vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Lage Landen kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.