Salmon , Eric . [ isbn 9789063255688 ] 5117 - ABC van het Ennea

Schrijver:
Titel: ABC van het Enneagram. ( Welk type mens ben jij? ) Het enneagram is een methode om de persoonlijkheid te bestuderen. Deze methode is gebaseerd op negen gedragslijnen van de menselijke natuur. Het enneagram berust op negen onbewuste conditioneringen,-
ISBN: 9789063255688
Taal: Nederlands
Uitgever: Servire , Utrecht . ( De snedes hebben een maar niet te zien oop de bladzijdes . )
Bijzonderheden: paperback in zeer nette staat - 5117 - 1e dr 1998 - 224 p - 290 gr
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- ook wel 'passies' genoemd, die het menselijk gedrag beïnvloeden. Deze passies zijn terug te vinden in de spiritualiteit en de filosofie van onder meer de christelijke en de soefistische traditie. Het zijn: woede, trots, nijd, hebzucht, onmatigheid, lust, luiheid, bedrog en angst. Het leuke van het enneagram is dat het rekening houdt met de ontwikkeling en de verschillende facetten van iedere persoonlijkheid. Door zijn concreetheid is het meteen in de dagelijkse praktijk toe te passen. Het enige dat men nodig heeft is het vermogen tot zelfobservatie. Op psychologisch niveau biedt de methode ons de mogelijkheid ons bewust te worden van onze conditioneringen. Daarnaast reikt het ons handvatten aan om ons uit de greep van het geconditioneerde 'ik' te bevrijden. Op spiritueel niveau gaat het om het terugvinden van de verborgen essentie van het zijn die in ons leeft en boven onze persoonlijkheid uitstijgt. Na een kennismaking met de dynamiek van de methode krijgt de lezer in ABC van het Enneagram op pakkende wijze uitleg over de psychologische opbouw van de negen persoonlijkheidstypen. De vele tekeningen maken de fixaties en kwaliteiten meteen inzichtelijk. In het derde en vierde deel worden de praktische toepassingen en de historie van het enneagram toegelicht.


De negen menstypes volgens het Enneagram beschrijft de Franse schrijver naar hun deugden en vooral ondeugden, hun passies die overeenkomen met de 'zonden' woede, trots, nijd, hebzucht, onmatigheid, lust, luiheid, bedrog en angst. De psychologisch opbouw van elk type wordt met citaten van allerlei zelfonderzoekers en grappige tekeningetjes (vaak dubbel en fout geplaatst) vergeleken met resp. de mier (1, de perfectionistische zeur), de Sint Bernardshond (2, de altijd maar gever), de bever (ij, de werker aan status), de papegaai (4, de maffe romanticus), de uil (5, de afgesloten observator), de kangoeroe (6, piekerende, angstige loyalist), de chimpansee (7, de fantasierijke levensgenieter), de leeuw (8, de dominante baas) en de olifant (9, de rustige bemiddelaar). Men kan de passies transformeren. De hoofdstukjes over heldere geesten in het verre filosofische verleden lijken vooral de eigen waarde van het Enneagram te moeten oppoetsen. Als eerste kennismaking is het aardig, al wordt er, vergeleken met Palmers standaardwerk "Handboek enneagram" (97-18-242-7) niets nieuws gemeld. De hokjesgeest slaat gauw toe, hoewel de schrijver daar wel voor waarschuwt. Met noten, bibliografie en adressen.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Salmon , Eric . [ isbn 9789063255688 ] 5117 - ABC van het Enneagram. ( Welk type mens ben jij? ) Het enneagram is een methode om de persoonlijkheid te bestuderen. Deze methode is gebaseerd op negen gedragslijnen van de menselijke natuur. Het enneagram berust op negen onbewuste conditioneringen,-

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.