Hermans, W.F. - Herinneringen van een engelbewaarder

Schrijver:
Titel: Herinneringen van een engelbewaarder
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Noordhoff
Bijzonderheden: zo goed als nieuw - zie de foto's - voor de houd ''meer info''
Prijs: € 1,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
In deze veelgeprezen en aangrijpende oorlogsroman, door hemzelf 'een van de mooiste romans die ik heb geschreven' genoemd, toont Willem Frederik Hermans aan dat het menselijk handelen niet doelgericht is, maar neerkomt op een aaneenschakeling van willekeur en vergissingen.Een officier van justitie, ontredderd omdat zijn joodse geliefde is gevlucht en hem heeft achtergelaten, overrijdt aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog een jong meisje dat clandestien in Nederland verblijft. Hij wordt verscheurd tussen verdriet om het verlies van zijn vriendin en schuldgevoel over het ongeluk, dat omgeven is door raadsels die hij probeert te ontrafelen terwijl de wereld om hem heen ineenstort. Intussen wordt over hem gewaakt door zijn engelbewaarder, die hem waarschuwingen influistert, en de duivel, die zich van dezelfde vermaningen bedient. Herinneringen van een engelbewaarder is een ijzersterke, spannende en aangrijpende roman die een ereplaats verdient binnen Hermans' oeuvre.
Recensie(s)
Roman waarin de chaos en besluiteloosheid in Nederland in de meidagen van 1940 worden gesymboliseerd in de belevenissen van een officier van justitie. Deze heeft een engelbewaarder (de verteller van het verhaal), die twistend met de duivel goed of kwaad voor hem regelt. De officier, die net op 9 mei zijn Duits-joodse vriendin naar Hoek van Holland heeft gebracht, rijdt op de terugweg een kind dood. Hij verbergt het lijkje. Een gedetailleerd verslag volgt van zijn besluiteloosheid, onzekerheid, zijn onbeduidendheid; dit alles tegen de achtergrond van de verwarde oorlogsdagen van mei 1940.
(Biblion recensie, Redactie.)
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hermans, W.F. - Herinneringen van een engelbewaarder Hermans, W.F. - Herinneringen van een engelbewaarder Hermans, W.F. - Herinneringen van een engelbewaarder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.