Oyen, Paul G. van - Vrede uit vrede een vertolking met comme

Schrijver:
Titel: Vrede uit vrede een vertolking met commentaar
ISBN: 9789076392073
Taal: Nederlands
Uitgever: Conversion Productions 2000 9789076392073
Bijzonderheden: paperback 73pp. in zeer goede staat
Prijs: € 7,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1945 is in Nag Hammadi (Egypte) een bibliotheek van gnostische geschriften in het Koptisch teruggevonden. De gnostiek is een spirituele stroming uit de oudheid die een serieuze concurrent vormde voor de kerk. De gnostici produceerden geschriften die zij aan figuren uit het Nieuwe Testament toeschreven. Daarin komt een heel andere Jezus naar voren dan in het Nieuwe Testament. De nadruk op persoonlijke verlossing door spirituele kennis in de gnostiek sluit goed aan bij het huidige levensgevoel; vandaar dat de teksten uit Nag Hammadi ook buiten de kring van specialisten aandacht hebben gekregen. De gedachte dat deze teksten een authentieker beeld van Jezus zouden geven, trekt lezers aan. De auteur van deze vertaling met toelichting van één van deze geschriften lijkt hier ook van overtuigd. Het geschrift in kwestie wordt gewoonlijk 'Apocryphon van Jakobus' genoemd, maar in feite gaat het om een werk dat tweehonderd jaar na Jakobus dood is geschreven. Het gaat om een (fictief) gesprek van Jezus met zijn discipelen na diens opstanding. Allerlei onderwerpen die voor de gnostici van belang waren, komen erin aan de orde.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Oyen, Paul G. van - Vrede uit vrede    een vertolking met commentaar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.