Loggem, Em. van - Asfalt en horizon

Schrijver:
Titel: Asfalt en horizon
Taal: Nederlands
Uitgever: A.R.B.O.
Bijzonderheden: In goede staat. Gebonden grijze linnen uitgave met goudkleurige opdruk. 296 pp.
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Pagina's en kaft zijn iets verkleurd, verder in goede staat.

Emanuel (Manuel) van Loggem (Amsterdam, 8 maart 1916 – aldaar, 8 april 1998) was een Nederlands psycholoog, schrijver en literatuurcriticus.
Van Loggem werd geboren in een Joods gezin. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liet hij zich niet als Jood registreren en droeg hij geen Jodenster. Zijn ouders hadden zich wel gemeld. Toen zij werden opgepakt kon Van Loggem alleen maar machteloos toezien hoe ze werden weggevoerd.[1]
Na de oorlog studeerde Van Loggem psychologie aan de Universiteit van Amsterdam waar hij in 1953 doctoraal examen deed.[1] In 1952 was zijn novelle Insecten in plastic verschenen als boekenweekgeschenk van dat jaar. De NCRV zond in 1963 zijn tv-spel Een zon op Hiroshima uit. In 1964 verscheen de theaterversie, gespeeld door onder andere de acteurs Peer Mascini en Gerrit-Jan Wolffensperger.[2] In 1963 verscheen ook zijn toneelstuk Jeugdproces, over de Baarnse moordzaak, waarvoor hij in datzelfde jaar de Mr. H.G. van der Vies-prijs ontving. In 1967 werd Van Loggem de ANV-Visser Neerlandia-prijs toegekend voor zijn hoorspel De achtarmige inktvis. Van Loggem werd later voor beide prijzen jurylid. In 1978 ontving hij de Edmond Hustinx-prijs voor zijn gehele oeuvre.
Van Loggem was lid van de redactie van Sextant, het maandblad van de NVSH. Hij leefde ruim 25 jaar samen met Sera Anstadt, die hij aanmoedigde te gaan schrijven. Hij overleed op 82-jarige leeftijd.

Bibliografie (selectie)
Asfalt en horizon (1940)
Insecten in plastic (1952)
Das Haus am Hafen (hoorspel, Duits, 1955)
Een zon op Hiroshima (1963)
De achtarmige inktvis (1967)
Zeven miljoen moleculen (1967)
Die Linien der Zeit (duits, 1985)
Mozes in Egypte(1960)

Bron: Wikipedia
Verder lezen

Feestboek uit Maastricht

Logo Feestboek

Feestboek wil mooie tweedehands boeken een tweede leven geven. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Het is mogelijk om uw bestelling als cadeau te verzenden. In Maastricht en omgeving is de bezorging gratis. *** http://feestboek.boekwinkeltjes.nl *** Literatuur * Romans * Thrillers * Biografieën * Kunst * Muziek * Films * Psychologie * Filosofie * Geschiedenis * WOII * Religie * Heemkunde * Verzamelbundels * Stripalbums * Kookboeken * Hobbyboeken * Schaken en meer!

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Loggem, Em. van - Asfalt en horizon

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Feestboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Feestboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Feestboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Feestboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Feestboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.