Hakkenes, Emiel - Achter de schermen van de PKN (Een jaar met k

Schrijver:
Titel: Achter de schermen van de PKN (Een jaar met kerkleider Bas Plaisier)
ISBN: 9789055159468
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gennep - Amsterdam
Bijzonderheden: zonder jaartal, 223 pp paperback (ongelezen staat!) Staat van het boek: 9.5
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Emiel Hakkenes - Achter de schermen van de PKN
(Een jaar met kerkleider Bas Plaisier)
(Van Gennep - Amsterdam)
ISBN 9789055159468
zonder jaartal
223 pp paperback
(ongelezen staat!)
Staat van het boek: 9.5

In 2004 fuseerden de gereformeerde, hervormde en lutherse kerk tot een nieuwe kerk, de Protestantse Kerk in Nederland. Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van het Nederlandse protestantisme met zijn vele afscheidingsbewegingen. In één klap ontstond een kerk met 2,5 miljoen leden, aangevoerd door scriba Bas Plaisier, die ook de fusie tot stand wist te brengen.

Wie is Bas Plaisier en wat drijft hem? Hoe functioneert de nieuwe organisatie, de PKN, in de praktijk? Op welke wijze wordt aan het protestantse leven invulling gegeven?
Emiel Hakkenes kreeg toestemming van de PKN om Bas Plaisier een jaar lang op de voet te volgen en rond te kijken achter de schermen van een nieuwe kerk.Recensie(s)Hakkenes kreeg de kans om Bas Plaisier, de vertrekkende scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, een jaar lang te volgen. Het resultaat is een helder portret, dat de reformatorisch-evangelicale trekken van deze predikant blootlegt naast diens gedrevenheid om de kerkenfusie tot stand te brengen. Hij groeide op in een gezin dat kerkelijk tot de Gereformeerde Gemeenten behoorde, maar later overstapte naar de Gereformeerde Bond. In het boek worden ook personen uit zijn naaste omgeving aan het woord gelaten. Zo hoopt Jan van der Graaf dat ook zijn opvolger van orthodoxe signatuur zal zijn. Zelf noemt hij zich evangelisch confessioneel. Hij streeft naar een kerk met een reformatorische identiteit. 'De toekomst van het christendom ligt bij de orthodoxie en evangelicale stromingen', aldus Plaisier. Namens de PKN legt hij contacten met christelijke (vak)organisaties en met een beweging als Benoemen en Bouwen. Recente zaken als de kwestie-Hendrikse en de cartoonbrief naar nrc.next komen ook aan de orde. De lezer vraagt zich af of in de PKN nog ruimte is voor theologisch linkse stromingen en voor de vrijzinnigheid. Een onthullend boek, waarin duidelijk aangetoond wordt dat de kerkenfusie met PKN geleid heeft tot een kerk met reformatorische en evangelicale trekken.

Prijs €4,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hakkenes, Emiel - Achter de schermen van de PKN (Een jaar met kerkleider Bas Plaisier) Hakkenes, Emiel - Achter de schermen van de PKN (Een jaar met kerkleider Bas Plaisier) Hakkenes, Emiel - Achter de schermen van de PKN (Een jaar met kerkleider Bas Plaisier)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.