Scheider, Dr. Hans D. - Egyptisch kunsthandwerk

Schrijver:
Titel: Egyptisch kunsthandwerk
ISBN: 9789067073561
Uitgever: Bataafsche Leeuw
Bijzonderheden: Softcover in zeer goede staat.
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Egyptische kunstvoorwerpen hebben altijd een functie; het zijn gebruiksvoorwerpen, het merendeel voor een godsdienstige of funeraire context. Objecten, ook, waaraan een esthetisch element is toegevoegd. Kunst was in Egypte het instrument om het eeuwige, het ideale, te fixeren: zó is het leven oorspronkelijk geschapen, volmaakt, zonder de alledaagse onvolkomenheden. Zo was het woord voor beeldhouwer: iemand die steen tot leven brengt. Een Egyptische kunstenaar/handwerksman werkte in het spanningsveld tussen realiteit en ideaal. Daarom ontstonden er conventies en regels, die eeuwenlang blijven gelden. Deze worden in de inleiding helder besproken en geïllustreerd: houdingen, perspectief (!), kleur, schrift, materialen en technieken, enz. In 39 korte hoofstukjes worden ongeveer 80 voorwerpen in detail besproken en (prachtig) afgebeeld. 'Kunsthandwerk', klein, en vooral buitengewoon fijn, alle terug te vinden in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Het is een wonder van genoegen om ze hier een voor een in het bijna-echt te kunnen bestuderen. Een prima inleiding tot de Egyptische kunst.
(Biblion recensie, J. Rijsterborgh.)
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,
Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.
Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 9,50 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.
Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496
Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).
Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Anne Versteyne

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Anne Versteyne
  • Na uw bestelling ontvangen u en Anne Versteyne een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Anne Versteyne vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Anne Versteyne kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.