Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie

Schrijver:
Titel: Cours Complet de Chirurgie
Taal: Frans
Uitgever: Parijs, Théophile Barrois, 1796.
Bijzonderheden: Met 99 kopergravures van chirurgische instrumenten
Prijs: € 350,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Benjamin Bell, Cours Complet de Chirurgie Theorique et Pratique. Traduit de l'anglais sur la quatrième et dernière édition par Ed. Bosquillon, Médecin de Paris, etc. Parijs, Théophile Barrois, 1796. (Drukkerij Crapelet).

Compleet in zes delen, 21 x 14 cm., in oorspronkelijke grijsblauwe uitgeversomslagen, boekblokken onafgesneden, gedrukt op geschept gevergeerd papier. (Er verschenen ook 25 luxe-exemplaren op velijnpapier.) Elk deel in beschermend nieuw doosje.
Deel 1. (16)+326 blz. en 11 platen ;
Deel 2. (4)+267 blz. en 13 platen,
Deel 3. (4)+ 308 blz. en 14 platen,
Deel 4. (4)+250 blz. en 28 platen,
Deel 5. (4)+324 blz. (dit deel met watervlekken) en 3 platen,
Deel 6 (4)+318+(2, "avis au relieur") blz., en 30 platen

COMPLEET met alle 99 uitslaande kopergravures van chirurgische instrumenten, beenprotheses, poliepen, keel-, hazelip- en oogoperaties, enz. (zie foto's), soms gesigneerd "Juillet scul.".

Benjamin Bell Bell (1749-1806) studeerde geneeskunde in Edinburgh en was 29 jaar lang de hoofdchirurg van de "Royal Infirmary of Edinburgh". Eén van zijn medische verdiensten, uitgewerkt in dit werk, is het verbeteren van de amputatie-techniek.

Edouard Bosquillon (1744-1816), was naast geneesheer, vertaler en Hellenist ook bibliofiel met een verzameling van 30.000 hoofdzakelijk medische werken. Hij vertaalde nog twee andere werken van Bell en schreef zelf medische boeken over onder meer zweren, watervrees en de geschiedenis van de geneeskunde.

Dit is een zeldzaam werk, er is geen enkel exemplaar in een Nederlandse openbare collectie, slechts één in België (UB Gent). Andere complete exemplaren die op internet te koop zijn, kosten tussen de 450 en de 900 euro.

Prijs 350 euro, inclusief aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie Benjamin Bell - Cours Complet de Chirurgie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.