Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Maasson, Els en Gasper, Dunja - A van Spin

Schrijver:
Titel: A van Spin
ISBN: 9789050113557
Taal: Nederlands
Uitgever: Knnv, 2010
Bijzonderheden: Gebonden, geillustreerd, als nieuw
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Nee, niet A van aap, maar A van spin!"
Dat de natuur om ons heen vol is met tekens en symbolen laat beeldend kunstenares Els Maasson zien in haar onconventionele ABC-boek A van spin. Zij gebruikte de techniek van linoleumdrukken om 26 originele dierprenten te maken. Met haar aansprekende combinatie van tekst en beeld introduceert zij jong en oud in de wereld van de symboliek. De korte verhalen, geschreven door antropologe Dunja Gasper, verdiepen de diersymboliek in de illustraties.
Recensie(s)
Niet A van aap, maar A van spin? De A blijkt van Arachne, het meisje uit de klassieke mythologie dat door de godin Athena uit jaloezie wordt veranderd in een spin. Aan de hand van de letters worden 26 archetypen van dieren verbeeld, vergezeld door symbolische en humoristische korte verhalen. Een eigenzinnig ABC-boek van een Haagse kunstenares en een antropologe. Maasson maakt archaisch aandoende linoleumdrukken in zwart, blauw en bruin met steunkleuren rood en grijs tegen een gevlekt gekleurde achtergrond, steeds op de rechterpagina. Op de linkerpagina staat de tekst gecentreerd in mooie, maar niet eenvoudige taal (opportunist, significant) in een kleine, schreefloze letter. Zeer verzorgde, gebonden uitgave in vierkant formaat. Achterin is in meer toegankelijke taal informatie opgenomen die de namen van de dieren en hun verhalen nader verklaart. Om te bekijken en over te praten met grotere kinderen, vooral voor volwassenen. Een uniek en kunstzinnig dierenboek dat laat zien dat onder alledaagse dingen iets unieks schuilgaat. Vanaf ca. 12 jaar.

(NBD|Biblion recensie, Eva Kramer)
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,

Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.

Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 6 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.

Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496

Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).

Zoekt u een bepaald moeilijk te vinden boek, kunnen wij vaak ook onze boekzoekdienst
aanbieden. Simpel of uitgebreid.
Kosten zoeken: bij resultaat 'vinden' en in contact brengen met verkoper, vanaf 2,50 per titel.

Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Maasson, Els en Gasper, Dunja - A van Spin