Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Rovers, A. - Alles onder controle - aandacht voor ontwikkeling

Schrijver:
Titel: Alles onder controle - aandacht voor ontwikkeling & zelfmanagement
ISBN: 9789038913810
Taal: Nederlands
Uitgever: Elmar, 2003
Bijzonderheden: Paperback, als nieuw. vrij zeldzaam.
Prijs: € 14,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Vooral sinds de tweede helft van de vorige eeuw oefent de omgeving een steeds grotere druk op ons uit: intensievere en verbeterde communicatie als gevolg van technologische ontwikkelingen, wegvallende grenzen, nieuwe culturen waaraan we moeten wennen, gestegen welvaart en bestedingspatronen. Die almaar toenemende druk beïnvloedt ons doen en laten en dus onze ontwikkeling. Dat geldt voor iedereen en in het bijzonder voor degenen die functioneren in het bedrijfsleven. Het antwoord is: zelfmanagement. Zelfmanagement geeft inzicht in de onbalansproblematiek, zoals stress- en burn-outverschijnselen, en biedt daarvoor oplossingen zonder dat een beroep op de therapeut nodig is. Het beschrijft methoden en technieken die helpen de dagelijkse druk vanuit de omgeving 'even' te vergeten en de informatiestroom op een rij te zetten. Het geeft ook aan op welke wijze we groei- en ontwikkelingsstrategieën voor ons ontwikkelingspad kunnen vaststellen en uitzetten.
Recensie(s)
Zelfmanagement - het onderwerp van dit boek - is het sturen en beheersen van aandacht. De auteur begint met uiteen te zetten hoe het moderne leven vol spanningen is, hoe het menselijk waarnemen en bewustzijn daarop reageren en hoe een harmonieuze persoonlijke ontwikkeling eruit ziet. Vervolgens beschrijft hij hoe bij te grote spanningen en problemen indringende gebeurtenissen in de belevingswereld kunnen worden geintegreerd. Op dat punt in het boek - halverwege - komt bewustzijnsverandering aan de orde. Zelfmanagement blijkt synoniem met autosuggestie of zelfhypnose. De auteur benadrukt dat het niet gaat om een gevaarlijke methode, maar om een bruikbare manier teneinde tot ontspanning en positieve persoonlijkheidsontwikkeling te komen. Hij legt uit wat trance, visualisatie, concentratie, ademhaling en aandacht in dit verband kunnen betekenen. Een hoofdstuk is gewijd aan aan zelfmanagement bij medische behandelingen. Het boek sluit af met een paragraaf die het hele boek nog eens samenvat. De auteur is onder meer bedrijfseconoom en auteur van managementboeken.

D.C.J. Grabijn
Verder lezen

Anne Versteyne uit Zwolle

Logo Anne Versteyne

Dierbare Boekenliefhebber,

Wij houden van mooie en/of interessante boeken en vooral ook van tevreden klanten.

Boekprijzen zijn exclusief portokosten (naar tarieven PostNL). Bij boeken in de prijsklasse t/m 6 euro wordt voor de verpakking 50 cent extra in rekening gebracht, tenzij u meerdere boeken bestelt, dan natuurlijk niet. Bestellingen worden zorgvuldig ingepakt, geadresseerd en na ontvangst van uw betaling meteen verzonden.

Wilt u specifieke boeken inzien?
U kunt ons op afspraak bezoeken.
Telefoon: 038-4525496

Wij hebben overigens meestal meer boeken dan dat in onze lijst staan. Mocht u een bepaald boek zoeken en aan de hand van onze collectie vermoeden dat wij het mogelijk hebben, neemt u dan met de 'stel een vraag' functie, bij welk boek dan ook, contact op (zie de keuzes onder dit bericht).

Zoekt u een bepaald moeilijk te vinden boek, kunnen wij vaak ook onze boekzoekdienst
aanbieden. Simpel of uitgebreid.
Kosten zoeken: bij resultaat 'vinden' en in contact brengen met verkoper, vanaf 2,50 per titel.

Alvast dank voor uw belangstelling en mogelijk bestelling.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rovers, A. - Alles onder controle - aandacht voor ontwikkeling & zelfmanagement