Rovers, A. - Alles onder controle - aandacht voor ontwikkeling

Schrijver:
Titel: Alles onder controle - aandacht voor ontwikkeling & zelfmanagement
ISBN: 9789038913810
Taal: Nederlands
Uitgever: Elmar, 2003
Bijzonderheden: Paperback, als nieuw. vrij zeldzaam.
Prijs: € 14,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Vooral sinds de tweede helft van de vorige eeuw oefent de omgeving een steeds grotere druk op ons uit: intensievere en verbeterde communicatie als gevolg van technologische ontwikkelingen, wegvallende grenzen, nieuwe culturen waaraan we moeten wennen, gestegen welvaart en bestedingspatronen. Die almaar toenemende druk beïnvloedt ons doen en laten en dus onze ontwikkeling. Dat geldt voor iedereen en in het bijzonder voor degenen die functioneren in het bedrijfsleven. Het antwoord is: zelfmanagement. Zelfmanagement geeft inzicht in de onbalansproblematiek, zoals stress- en burn-outverschijnselen, en biedt daarvoor oplossingen zonder dat een beroep op de therapeut nodig is. Het beschrijft methoden en technieken die helpen de dagelijkse druk vanuit de omgeving 'even' te vergeten en de informatiestroom op een rij te zetten. Het geeft ook aan op welke wijze we groei- en ontwikkelingsstrategieën voor ons ontwikkelingspad kunnen vaststellen en uitzetten.
Recensie(s)
Zelfmanagement - het onderwerp van dit boek - is het sturen en beheersen van aandacht. De auteur begint met uiteen te zetten hoe het moderne leven vol spanningen is, hoe het menselijk waarnemen en bewustzijn daarop reageren en hoe een harmonieuze persoonlijke ontwikkeling eruit ziet. Vervolgens beschrijft hij hoe bij te grote spanningen en problemen indringende gebeurtenissen in de belevingswereld kunnen worden geintegreerd. Op dat punt in het boek - halverwege - komt bewustzijnsverandering aan de orde. Zelfmanagement blijkt synoniem met autosuggestie of zelfhypnose. De auteur benadrukt dat het niet gaat om een gevaarlijke methode, maar om een bruikbare manier teneinde tot ontspanning en positieve persoonlijkheidsontwikkeling te komen. Hij legt uit wat trance, visualisatie, concentratie, ademhaling en aandacht in dit verband kunnen betekenen. Een hoofdstuk is gewijd aan aan zelfmanagement bij medische behandelingen. Het boek sluit af met een paragraaf die het hele boek nog eens samenvat. De auteur is onder meer bedrijfseconoom en auteur van managementboeken.

D.C.J. Grabijn
Verder lezen

kat zijn viool uit Zwolle

Logo kat zijn viool

De kat z`n viool is het atelier van Anne Versteyne en haar katten, naast teken- en schilderwerk houden wij ons graag bezig met boeken, waarbij dierenboeken, door onze eigen interesse, veelvuldig voorkomen. U kunt ons op afspraak komen bezoeken. Boekprijzen zijn exlusief portokosten (naar tarieven TNT).

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rovers, A. - Alles onder controle - aandacht voor ontwikkeling & zelfmanagement

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij kat zijn viool

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met kat zijn viool
  • Na uw bestelling ontvangen u en kat zijn viool een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van kat zijn viool vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • kat zijn viool kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.