Driessen, Barbara - De helende kracht van het medicijnwiel Ac

Schrijver:
Titel: De helende kracht van het medicijnwiel Achtergronden - tekeningen - oefeningen
ISBN: 9789073798618
Taal: Nederlands
Uitgever: Akasha
Bijzonderheden: 2006 2e druk / paperback / 302 pag. / 762 gram / in goede staat
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het vervaardigen van een medicijnwiel is van oorsprong een indiaans ritueel dat uitdrukking geeft aan de relaties tussen mens, natuur en kosmos. Het ritueel vond plaats om de inwendige en uitwendige harmonie te behouden of te herstellen, bijvoorbeeld ter genezing van een ziekte, bij het uitblijven van levensbrengende regen of ter viering van een goede jacht.

Tegenwoordig voelen velen zich lichamelijk of geestelijk niet goed in balans. Vaak is er sprake van een verstoring van de relaties tussen mensen en hun omgeving. Dit uit zich ondermeer in gebrek aan zingeving en innerlijke rust.

In dit boek wordt het medicijnwiel gebruikt als inspiratiebron voor allerlei persoonlijke rituelen, groepsvieringen en creatieve uitingen. Op deze wijze kan ook nu de harmonie in een mens en met zijn omgeving worden bevorderd. Er worden daarbij veel relaties gelegd met rituelen en ceremonies uit andere oude culturen en met eigentijdse ontwikkelingen.

De oefeningen in dit boek zijn zo omschreven dat ze direct in de praktijk kunnen worden gebracht. De talrijke illustraties zijn voornamelijk vervaardigd door cursisten die onder begeleiding van Barbara Driessen de heilzame werking van het medicijnwiel hebben ervaren.


Barbara Driessen heeft een praktijk voor psychotherapie en begeleiding in veranderingsprocessen. Via haar lezingen en boeken geeft zij informatie door om een brug te kunnen bouwen tussen gevoel en verstand. In haar werk combineert ze oude tradities, onder andere afkomstig uit het sjamanisme, met moderne inzichten en haar intuïtie. Ze verzorgt workshops en voordrachten door het hele land.
Recensie(s)
De Drentse (creatief) psychotherapeute is gespecialiseerd in dans, droomwerk en muziek. Het medicijnwiel is een Indiaans ritueel dat aandacht besteedt aan de mystieke relaties tussen mens, natuur en kosmos. In een individuele of groepsceremonie wordt voor de participant met aanroeping, beweging of magievorm een betere lichamelijke of fysieke balans gecreeerd. Het wiel wordt met met symbolen geladen stenen op de grond uitgelegd, waarbij windrichtingen, seizoenen, planten, bomen en hulp- of totemdieren een belangrijke rol kunnen spelen. De schrijfster voegt, steeds in kort bestek, met symbolen en beelden van diverse godinnen plus Keltische, Egyptische en Oosterse elementen ook andere dan Indiaanse culturen in. Als extra worden o.a. ademoefeningen, yantra's, petroglyfen (rotsinscripties), spirit stones en droomcirkels besproken. Elk hoofdstuk kent praktische en de fantasie ruimschoots stimulerende oefeningen en is zowel z/w als in kleur indrukwekkend geillustreerd met foto's, mandala's en tekeningen (alsmede citaten) van deelnemers aan sjamanistische workshops van de schrijfster. Met trefwoordenregister. Omslag met bruine foto van wielstenen en ronde dierenmandala.

Brievenbuspost (762 gram)
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie.

Posttarieven 2018:


Verzendkosten NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
van 100 tot 350 gram: € 3,32 en van 350 gram tot 2 kilo: € 4,15


Pakketpost via postnl: € 6,95 (tot 10 kilo)

Verzendkosten BELGIË:
van 100 tot 350 gram: € 8,40 en van 350 gram tot 2 kilo: € 9,80

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Driessen, Barbara - De helende kracht van het medicijnwiel   Achtergronden - tekeningen - oefeningen Driessen, Barbara - De helende kracht van het medicijnwiel   Achtergronden - tekeningen - oefeningen Driessen, Barbara - De helende kracht van het medicijnwiel   Achtergronden - tekeningen - oefeningen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.