Begg, Deike - Toevallig wel ! / over synchroniciteit en toeval

Schrijver:
Titel: Toevallig wel ! / over synchroniciteit en toeval
ISBN: 9789062719259
Taal: Nederlands
Uitgever: Synthese
Bijzonderheden: 2002 / paperback / 128 pag. / 179 gram / gelezen en in goede staat,
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Ooit gemerkt dat er iemand of iets over u waakt? Ooit gemerkt dat u een zeker pad moet volgen, zelfs als dit soms de verkeerde lijkt? Hebt u zich ooit afgevraagd door wat voor toevalligheden u (juist die) mensen in uw leven hebt ontmoet? Het fijnmazige netwerk dat alles verzorgt, wordt meestal niet gezien, gevoeld of bemerkt. Ontdek verbanden. Zie de mogelijkheden. Laat u leiden. Deike Begg onthult op meesterlijke wijze de ware betekenis van de synchroniciteit in onze levens. En dat is geen toeval. Toevallig niet!
Recensie(s)
De Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961) heeft in 1929 het begrip synchroniciteit in de psychologie ontwikkeld. Daarmee wordt gedoeld op het vrijwel gelijktijdig voorkomen van gebeurtenissen, die de indruk wekken onderling samen te hangen. Niets ontstaat zonder oorzaak of is werkelijk toevallig. Jung sprak in dat kader onder meer over zinvolle coincidenties, die uitingen zijn van het collectief onbewuste en het daaruit voortkomende archetype. Dit gegeven wordt hier aan de hand van praktijkvoorbeelden aangevuld en uitgediept. De auteur, een professioneel astrologe en psychotherapeute, geeft aan dat synchronische verschijnselen wegwijzers zijn die niet mogen worden genegeerd. Naast dromen vormen de astrologie en het Chinese boek der veranderingen, I Tjing, een voedingsbodem voor inzicht in de betekenis van synchroniciteit. Door zowel het heldere taalgebruik als de voorbeelden uit het dagelijkse leven worden de abstracte begrippen geconcretiseerd. Het zeer geinspireerde boekje wordt besloten met een notenregister per hoofdstuk en een literatuuroverzicht.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Begg, Deike - Toevallig wel ! / over synchroniciteit en toeval Begg, Deike - Toevallig wel ! / over synchroniciteit en toeval

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.